Vele stamboomliefhebbers melden zich - Dick Bond en Evert Sier aan de slag met stambomen

  Nieuws

VOLENDAM - Tientallen liefhebbers van stambomen hebben zich de afgelopen tijd gemeld bij Dick Bond en Evert Sier voor een stamboom. Het onderzoek en de uitgifte van de stambomen is een daverend succes geworden.

Wie nog een stamboom wil bestellen kan dat doen door naam, adres, geboortedatum en telefoonnummer af te geven bij de museumbalie. Voor € 25,- ontvang je na enkele dagen een uitgebreide stamboom.
Dick Bond heeft onlangs een uitvoerig onderhoud gehad met het Nieuw Israëlisch Weekblad. In een uitgebreid artikel vertelt Bond met bewijsmateriaal en doopboekafschriften over de Portugees-Joodse afkomst van veel Volendammer families. De Joodse journalist was verbijsterd over de grote hoeveelheid bewijsmateriaal en kennis over de vluchtelingen van Joodse afkomst uit Portugal die naar deze regio verhuisden en andere namen uit lijfsbehoud aan namen. Het museumbestuur is deze werkgroep heel dankbaar.
Het Volendams Museum is iedere dag open van 10.00 tot 17.00 uur. Iedereen wordt van harte uitgenodigd een bezoek te brengen aan de expositie 'Visserij en Klederdracht door de eeuwen heen.'

Meer berichten