Volendam maakt zich op voor kermis - Propellor nieuw en Supermouse terug van weggeweest

  Nieuws
Het is weer kermis! (Foto: archief Rodi Media)
Het is weer kermis! (Foto: archief Rodi Media) (rodi.nl)

VOLENDAM - Terwijl de Edammers uitrusten van de kermis van afgelopen week maakt Volendam zich nu op voor de kermis. Van 7 tot en met 10 september wordt Volendam omgetoverd tot kermiswalhalla. De attracties staan in het oude centrum van Volendam op het Amvo terrein, de Zeestraat, het Europaplein, C.J.Conijnstraat en de Jozefstraat.
Nieuwe attractie dit jaar is de Propellor, afkomstig uit Duitsland. De exploitant komt zelden naar Nederland met de attractie maar maakt voor Volendam graag een uitzondering. De propellor staat in de Zeestraat en laat je de beginjaren van de luchtvaart ervaren. De Supermouse is niet nieuw maar wel terug van weggeweest. Dit is een achtbaan voor jong en oud, gevestigd op het Europaplein. Het reuzenrad is ook dit jaar weer prachtig verlicht en kan tevens teksten vertonen. Wellicht is hier de mogelijkheid om een boodschap te laten vertonen voor je geliefde!
Kermis in Volendam is op zaterdag- en zondagmiddag tussen 12.00 en 14.00 uur prikkelarm. Dat betekent dat tijdens de kermis de muziek en het kleurenlicht uit zijn, er geen felle flitsen zijn en waar mogelijk draaien de attracties minder snel.Dat maakt de kermis ook geschikt voor mensen met autisme, ADHD, epilepsie of hooggevoeligheid
De openingstijden van de kermis op vrijdag tot en met zondag zijn van 14.00 tot 02.00 uur en op maandag van 12.00 tot 24.00 uur. Maandag 10 september is er tevens een leuke markt op de Edammerweg.

Meer berichten