'We hopen op heel veel motorrijders!' - Motortoertocht voor Stichting Haarwensen

  Nieuws
Aart en zijn vrienden maken vaker toertochten. Vorige keer ten behoeve van Stichting KIKA. Nu dus voor Stichting Haarwensen. (Foto: aangeleverd)
Aart en zijn vrienden maken vaker toertochten. Vorige keer ten behoeve van Stichting KIKA. Nu dus voor Stichting Haarwensen. (Foto: aangeleverd) (rodi.nl)

EDAM - VOLENDAM - Motorrijders opgelet! Zondag 16 september staat er een grote toertocht door Noord-Holland op het programma. Er wordt getoerd voor het goede doel Stichting Haarwensen. Initiatiefnemer van het evenement is Aart Bijvoet, fervent motorrijder, ex-kapper en ambassadeur van stichting Haarwensen. "Ik ben ontzettend blij en trots om mee te delen dat we een vergunning hebben gekregen van de gemeente voor deze leuke toertocht ten behoeve van het goede doel Stichting Haarwensen. Burgemeester Sievers geeft om 10.00 uur zelfs het startschot van de tocht!"
Bijvoet is bijzonder blij met de medewerking van de gemeente Edam -Volendam. "Het is wel eens moeilijk om vergunningen te krijgen voor toertochten van motoren. Hoe je het wendt of keert er hangt toch vaak een negatieve lading omtrent motortoertochten. Daarom is het juist zo fijn dat ik het vertrouwen heb gekregen van de gemeente om deze tocht te kunnen opzetten."

Stichting
De gehele opbrengst van de tocht gaat naar Stichting Haarwensen. "Deze prachtige stichting is door Yvonne de Boer in het leven geroepen om jonge kankerpatiëntjes en kinderen die leiden aan haaruitval vanwege allerlei andere aandoeningen aan een pruik te helpen die passend is. De pruiken worden gemaakt van Europees haar dat wordt gedoneerd door Nederlandse en Belgische kappers. De stichting ontvangt geen subsidie dus het is mooi als we gezamenlijk als motorrijders een mooi bedrag kunnen overhandigen aan deze stichting!", vertelt Bijvoet, die al eens eerder een toertocht organiseerde voor KIKA.
Route
De toertocht die ongeveer 145 kilometer beslaat gaat door onder andere De Rijp, Medemblik, Enkhuizen en Hoorn weer terug naar Noord-Holland. "Een deel van de plaatsen blijft nog een verrassing, alhoewel, ik kan wel vertellen dat er in Kolhorn en Andijk twee mooie punten zijn om te stoppen. Deze punten zijn herkenbaar aan de vlag van Stichting Haarwensen. Daar kunnen de motorrijders, die overigens op eigen verantwoording deelnemen, even stoppen voor een lekkere versnapering en een frisje! Eigenlijk is alles geregeld, nu is het alleen nog wachten op het mooie weer en de motorrijders die ik hopelijk in grote getale mag ontvangen!", aldus Bijvoet. "Heb je zelf geen motor maar wil je toch meehelpen?Attendeer de motorrijders in je omgeving dan op deze toertocht voor het goede doel!"
Aanmelden

Aanmelden kan op de dag zelf vanaf 09.00 uur bij Sporthal Opperdam, Heideweg 4, Volendam. Wil je meer weten over haarwensen kijk dan op de site www.haarwensen.nl/motorrit. Of schrijf je in via info@haarwensen.nl.

Meer berichten