Werk Ariën van Waterland in Grote Kerk Edam

  Nieuws
Portret. (Foto: aangeleverd)
Portret. (Foto: aangeleverd) (rodi.nl)

EDAM - De Edamse kunstkenner Ben Visser opent zaterdag 29 september om16.00 uur de tentoonstelling van schilderijen en tekeningen van de bekende Edamse kunstenares Ariën van Waterland. Zij overleed in 2017 op 82-jarige leeftijd.

Ariën liet een aantal mappen met portretten, stadsgezichten en landschappen na. Deze waren tot voor kort opgeslagen in de kelders van het Edams Museum. In totaal gaat het om zo’n 350 tekeningen en schilderijen. Het werk bestaat uit onder andere uit portretten van plaatsgenoten, stadsgezichten uit Italië en Nieuw-Zeeland, en sfeertekeningen van katten. Als hommage aan deze veelzijdige kunstenaar komt hiervan een overzichtstentoonstelling. Deze is van 28 september tot en met 28 oktober te bezoeken in de Grote Kerk van Edam. De toegang is gratis.

Eeuwenlange tekentraditie


Ben Visser was een levenslange vriend. "Ariën was bevriend met mijn moeder en later met mij. Ze vertegenwoordigde voor mij het artistieke, het bijzondere waar ik naar opkeek. Ik bewonder in haar het eigenzinnige. Ze heeft nooit bij een bepaalde stroming behoort. Haar werk staat in een eeuwenoude teken- en schildertraditie. Op de opening op 29 september vertel ik daar graag wat meer over!"

Aankopen van werk


Tijdens de expositie zal het ook mogelijk zijn om werken aan te kopen. De prijzen zullen variëren van 5 tot 50 euro, afhankelijk van de grootte, de aanwezigheid van passe-partout en/of lijst. De opbrengst wordt gedeeld door de Stichting Kerkelijke Monumenten Edam (SKME) en het Edams Museum.
Grote Kerk Edam, Grote Kerkstraat 57, Edam. Zie ook www.grotekerkedam.nl.

Meer berichten