Kinderboekenweek in bibliotheken Volendam en Edam

  Nieuws

EDAM/VOLENDAM - BFF (Best Friends Forever), hartsvriendinnen, bloedbroeders, oftewel echte vrienden. Vrienden maken leer je als kind en kan gelukzalig zijn of juist verdrietig. Iedereen maakt het mee. Kinderboeken over vriendschap staan in de Kinderboekenweek centraal. De bibliotheek viert de vriendschap op veel manieren. Dit met de hele week aandacht voor boeken over vriendschap en gratis activiteiten in alle vijf vestigingen van Bibliotheek Waterland voor kinderen. Zo ook in bibliotheken Volendam en Edam.
Vrijdag 5 oktober van 16.00 tot 17.30 uur is er 'Klooien met kinderboeken' in de Bibliotheek Volendam. Kinderen kunnen luisteren naar een verhaal over vriendschap en daarna lekker aan de slag. Dit is een middag voor kinderen die én van boeken houden én het leuk vinden om zelf naar aanleiding van een verhaal iets te bedenken. Ze mogen ook zichzelf als onderwerp nemen. Het wordt knippen, plakken, tekenen en schilderen op grote schaal. Deze activiteit is in samenwerking met CBW Edam-Volendam en voor kinderen in de leeftijd van 6-8 jaar.

Bibliotheek Edam

Een vriendschapsbandje is een zelfgemaakt armbandje, speciaal gemaakt voor een vriend of vriendin. Kinderen in de leeftijd van 6-10 jaar kunnen een bandje vlechten, haken of knopen voor hun BFF. En er wordt ook nog een verhaal over vriendschap voorgelezen. Deze avondworkshop vriendschapsbandjes maken in Edam is georganiseerd in samenwerking met Bosvolk Edam. De workshop vindt woensdag 10 oktober van 18.30 tot 20.00 uur plaats in de Bibliotheek Edam.
Beide vestigingen

Een konijn heeft meer botjes in zijn lijf dan een mens, een vleermuis is blind en is de Chinese muur nu echt vanuit de ruimte te zien? Zaterdag 6 oktober kunnen kinderen in de leeftijd van 8-12 jaar meedoen met een Wetenschapsquiz. Samen met een vriend of vriendin controleren of de weetjes kloppen, want ook de wetenschap heeft fake news. De deelnemende vrienden krijgen een vriendschapsbandje en maken kans op een Bibberbotje. Deze activiteit 'Wat is wel en wat is niet waar?' vindt zaterdag 6 oktober van 11.00 tot 14.00 uur plaats in Bibliotheek Edam en zaterdag 6 oktober van 10.00 tot 15.00 uur in Bibliotheek Volendam.

Meer berichten