Feestelijk concert Zang Edam

  Nieuws
Oratiumkoor Zang Edam. (Foto: aangeleverd)
Oratiumkoor Zang Edam. (Foto: aangeleverd) (rodi.nl)

EDAM - Oratiumkoor Zang Edam viert zondag 11 november aanstaande haar 35-jarig bestaan. Het koor treedt op in de Grote kerk vanaf 14.30 uur. Kaarten à € 27,50 zijn verkrijgbaar via www.zangedam.nl.
Hoe is het universum ontstaan, waar komen wij vandaan? De wetenschap zoekt al eeuwen naar het antwoord en in alle culturen bestaan er de meest uiteenlopende verhalen over. Joseph Haydn gebruikte het bijbelse scheppingsverhaal in Die Schöpfung om zijn eigen visie muzikaal vorm te geven. Een groots, meeslepend oratorium dat tegelijk een lofzang is op het leven...met deze prachtige muziek viert Zang Edam haar 135 jarig bestaan.
Bij dit concert nemen drie ervaren en alom bejubelde solisten de rollen van de aartsengelen en van Adam en Eva voor hun rekening en zorgen de professionals van het Nationaal Symfonisch Kamerorkest NASKA voor de instrumentale begeleiding.
Uiteraard staat dirigent Benjamin Bakker garant voor de subtiele onderlinge afstemming. Het belooft een bijzonder muzikaal feest te worden in de prachtige ambiance van de Grote Kerk.
Kaarten zijn verkrijgbaar bij Marianne Gorter Schoonheidssalon en Kathelijne’s Trouvailles in Edam. Tevens bij Jan Cas Sombroek in Volendam. Voor aanvang in de kerk à € 30,-.

Meer berichten