Jeugdweek in Volendams Museum

  Nieuws
De Jeugdweek is altijd weer een succes. (Foto: aangeleverd)
De Jeugdweek is altijd weer een succes. (Foto: aangeleverd) (rodi.nl)

VOLENDAM - In de herfstvakantie- van maandag 22 tot en met woensdag 24 oktober van 13.30 tot 16.00 uur- is het weer jeugdweek in het Volendams Museum. Afgelopen week zijn de museumvrijwilligers al bijeen geroepen ter voorbereiding op de jeugdweek voor alle basisscholen uit Volendam en de regio. Het is alweer de 24ste keer op rij dat de jeugd van de basisscholen uit de regio wordt uitgenodigd om te komen knutselen.
"Een leger van zo’n 30 echte museumvrijwilligers staat klaar om de kinderen te komen helpen." Zij kunnen dan tevens met hun ouders en/of begeleiders o.a de expositie 'Visserij en Klederdracht door de eeuwen heen',de sub-exposities en het vernieuwde Sigarenbandjeshuisje bekijken.
De kinderen kunnen werkstukjes maken met dasjes vlechten, maskers maken, figuurzagen, vliegers in elkaar zetten, knopenkaart versieren, sigarenbandjes plakken en nog veel meer!
Om de kosten voor een deel te dekken wordt slechts € 1,50 per deelnemend kind en € 1,00 voor een meekomend begeleider of moeder gevraagd. De kinderen mogen de gemaakte werkstukjes mee naar huis nemen en ontvangen na afloop een ijsje van Do, de bekende ijsmeester van de dijk!

Meer berichten