Margreet Lenstra te gast in Muziek van de Straat

  Nieuws
764 Dagen - Herinneringen van een dwangarbeider. (Foto: aangeleverd)
764 Dagen - Herinneringen van een dwangarbeider. (Foto: aangeleverd) (rodi.nl)

REGIO - Margreet Lenstra is zondag 28 oktober te gast in Muziek van de Straat, gepresenteerd door Richard Torenstra en Monique Bonneveld. Margreet Lenstra heeft op verzoek van haar vader zijn oorlogsherinneringen beschreven in het boek 764 Dagen - Herinneringen van een dwangarbeider. Tijdens de uitzending duiken de presentatoren met haar in het verhaal van haar vader.
764 Dagen was Chris Lenstra van huis: van 24 juni 1943 tot en met 25 juli 1945. En dat zeer tegen zijn zin. Maar hij moest, want hij werd door de Duitse bezetter gedwongen zich aan te melden voor de arbeidsinzet.
Als 15-jarige begon Lenstra in september 1939 zijn eerste oorlogsdagboek toen de dreiging van de Tweede. Ook in Duitsland is hij een dagboek blijven bijhouden. Daarin heeft hij verslag gedaan van zijn dagelijks leven, het werken in de fabrieken en zijn gevoelens. Het is een uniek document. Ook van zijn barre terugreis naar Kwadijk van circa 1200 kilometer heeft hij verslag gedaan...
Het programma is te beluisteren tussen 12.00 en 14.00 uur bij RTV L.O.V.E.: Ether 106.6FM, Kabel 89.0 FM of via de Livestream op www.rtvlove.nl.

Meer berichten