'Dag van de Mantelzorg Edam-Volendam goed bezocht' - Nieuwe team SMD Edam-Volendam tevreden over mantelzorgdag
  Nieuws

Het nieuwe team van SMD. (Foto: aangeleverd)
Het nieuwe team van SMD. (Foto: aangeleverd) (rodi.nl)

EDAM - VOLENDAM - De dag van de mantelzorg op 8 november in Edam-Volendam werd dit jaar goed bezocht. De dag werd in opdracht van de gemeente georganiseerd door drie nieuwe medewerkers van de Stichting Maatschappelijke Dienstverlening (SMD); Celine Biersteker, Monique van Ling en Sabine van Lingen.
"Wij zijn erg tevreden over het verloop van de dag met diverse activiteiten op verschillende locaties en het aantal bezoekers op deze dag!" In de Seevanck was het knus en gezellig met zo’n 30 bezoekers. DJ Hennie draaide oude singeltjes met een echte grammofoonspeler. Ook konden de bezoekers een heerlijke rugmasssage en een ontspannende handmassage krijgen. De high tea bij Van der Valk in Volendam werd ontzettend goed bezocht, namelijk door 145 personen! Zij genoten van al het lekkers en elkaars gezelschap. Wethouder Vincent Tuyp hield een praatje in de ochtend en in de middag over de betekenis van mantelzorgers voor onze samenleving. "Zij kunnen niet gemist worden!" In de avond was er in de Singel de theatervoorstelling 'Over de Kopzorg' met 50 bezoekers. De voorstelling zorgde voor veel herkenning en werd ook met de nodige humor gebracht. Daarna was er gelegenheid met elkaar in gesprek te gaan onder het genot van een hapje en een drankje. "Een mooie dag om op terug te kijken!", aldus de drie organisatoren.

Mantelzorgwaardering

Celine Biersteker, Monique van Ling en Sabine van Lingen gaan zich nu onder meer bezig houden met de mantelzorgwaardering en ook een programma samenstellen met activiteiten voor verschillende doelgroepen. "Hiervoor zijn vrijwilligers die zich in willen schrijven om mensen te helpen met klusjes in en rondom het huis, vervoer naar het ziekenhuis, boodschappen willen doen voor minder valide mensen, kleine tuinklusjes of het leuk vinden iemand gezelschap te houden zijn van harte welkom!"
Handige klussers nodig

Handige klussers voor het repaircafe zijn ook hard nodig. Dus schroom niet wanneer u het fijn vindt iets voor een ander te doen te bellen met het wijksteunpunt de Meerwijk in de bibliotheek in Edam op de Dijkgraaf Poschlaan 8 via tel: 0299-391507 of te mailen naar wijksteunpunt@smdzw.nl Op werkdagen is iedereen van harte welkom langs te komen tussen 9.30 -12.00 uur .

Meer berichten