Grote schade bij plofkraak in Enkhuizen

112-nieuws
Zwaar vernielde stortautomaat Molenweg in Enkhuizen.
Zwaar vernielde stortautomaat Molenweg in Enkhuizen. Foto: Inter Visual Studio / Danielle Rood

Maandagochtend rond half vijf is bij de vroegere Rabobank aan de Molenweg in Enkhuizen een plofkraak gepleegd. Bewoners van Enkhuizen hoorden een harde knal. Even later reed een motorscooter weg richting De Zuider Boerenvaart. Door de ontploffing liep ook het gebouw zelf schade op.

Via Burgernet liet de politie weten dat de verdachte een donkere spijkerbroek draagt en een zwarte jas met capuchon. De verdachte reed op een driewielige motorscooter. Volgens getuigen vertrokken twee verdachten in de richting van de Westerstraat.

Ontruiming

Het betreft een automaat om geld te deponeren, een zogenoemde afstortkluis voor ondernemers. Halverwege de middag was nog onbekend is of er geld is buitgemaakt. De politie stelt een nader (forensisch) onderzoek in. De woningen direct naast de bank zijn ontruimd.

Oproep voor getuigen

De politie is op zoek naar getuigen van de plofkraak die vanmorgen plaatsvond op de Molenweg in Enkhuizen. De politie is bereikbaar op tel.nr. 0900-8844. Anoniem bellen kan ook op tel.nr. 0800-7000 (Meld Misdaad Anoniem).

Zwaar beschadigd

Door de klap is de kluis zwaar beschadigd. Delen van de kluis zijn door de klap losgeraakt en weggevlogen. Hierdoor raakten een ruit van een winkel en twee geparkeerd staande auto’s beschadigd.

Afbeelding
Afbeelding