Vlammen in Enkhuizen: visbedrijf in brand

112-nieuws
In de nacht van donderdag op vrijdag hevige brand bij visbedrijf, letsel gewonde onbekend.
In de nacht van donderdag op vrijdag hevige brand bij visbedrijf, letsel gewonde onbekend. Foto: Inter Visual Studio / Danielle Rood

ENKHUIZEN - Vrijdagochtend rond kwart over vijf is er op het bedrijventerrein aan de Zoutketen in Enkhuizen brand ontstaan bij het bedrijf Schilder Vis in Enkhuizen. Bij de brand is een persoon gewond geraakt.

Binnen twintig minuten werd brand opgeschaald naar ‘grote brand’ en vroeg de brandweer assistentie van korpsen uit Stede Broec en Venhuizen omdat het een grote brand betrof. De vlammen sloegen uit het dak. Het visbedrijf stond helemaal in brand. Er was veel rook. Tegen half zeven was de brand onder controle. 

4 tankautospuiten

De brandweer rukte in totaal uit met 4 tankautospuiten en 2 hoogwerkers en kreeg assistentie van omliggende korpsen. Onder meer vanuit Bovenkarspel, Hoorn, Venhuizen en Blokker werd versterking opgeroepen. Het is nog onbekend wat de oorzaak van de brand is.

Enkhuizen

Enkhuizen valt onder de P2000-regio Noord-Holland Noord. De hulpdiensten in deze plaats, in de provincie Noord-Holland, reageren onder meer op 112 meldingen die bij de veiligheidsregio binnenkomen. De 112 meldingen worden via P2000 naar bijvoorbeeld het juiste brandweerkorps gestuurd.

Uitrukken afgelopen maand

In de afgelopen dertig dagen is de brandweer 14 keer naar Enkhuizen gestuurd en moest de ambulance 77 keer naar die plaats toe.

Brandweer rukt uit met groot materieel.