‘Vrouw opzettelijk door auto aangereden in Enkhuizen’

112-nieuws
Afbeelding
(Foto: Inter Visual Studio)

ENKHUIZEN - Zaterdagavond omstreeks half twaalf is op de Douwe Brouwerweg in Enkhuizen een vrouw vermoedelijk opzettelijk aangereden. Mogelijk ging het om een woordenwisseling op het parkeerterrein. De vrouw liep op de ruzie af en wilde het conflict vastleggen met haar telefoon. Op dat moment stapte de onbekende man in een rode auto en reed op het slachtoffer in. Ter hoogte van de bushalte werd de vrouw door een auto aangereden. 

De automobilist reed vervolgens weg. De politie zoekt de bestuurder van dit voertuig nog, vermoedelijk ging het om een rode auto. 

Medische toestand 40-jarig slachtoffer

De politie heeft getuigenverklaringen opgenomen, gezocht naar bewakingscamera’s en gezocht met een speurhond. De medische toestand van het 40-jarige slachtoffer was ten tijde van de gebeurtenis nog niet duidelijk, zij is ter plekke door het ambulancepersoneel behandeld en daarna naar het ziekenhuis gebracht.

Dader spoorloos

Er is door de politie in de omgeving gezocht, onder andere met een hondengeleider, maar de auto en de verdachte zijn niet meer gevonden. De verdachte zou ongeveer 23 jaar oud zijn en 1.80 meter lang. Hij had kort blond haar en droeg een donkere jas met capuchon. De auto waar hij in reed is een klein model met een rode kleur, mogelijk is de voorkant of de motorkap beschadigd door de aanrijding.