Wings of Change: helpen als vrijwilliger.
Wings of Change: helpen als vrijwilliger. ((Foto: aangeleverd))

Ook meedoen met Wings of Change?

ANDIJK - Wie het niet kent, rijdt er zo voorbij, Stichting Wings of Change aan de Schoolweg 4 in Andijk. Naast opvang van roofvogels biedt zij een volwaardige arbeidsmatige en belevingsgerichte dagbesteding aan mensen met een 'rugtasje, mensen van allerlei leeftijden. Deze deelnemers, met een diversiteit aan persoonlijkheden, helpen er vijf dagen per week mee onder begeleiding van professionals, ondersteund door bevlogen vrijwilligers.

Klusjes op het terrein, huiswerkbegeleiding, chauffeuren, zorgen voor dieren, zorgen voor- en vliegen met de roofvogels, of gewoon lekker in ons inloophuis De Sociale Huiskamer, waar altijd iets te doen valt. Iedereen telt er mee en wordt gezien.

Vrijwilliger Jannes: Ik heb een fulltime baan in the Cloud en een hele berg energie en ambitie. Mijn jongste zoon is na de zomervakantie met zijn schooltas op zijn fiets gestapt naar de grote school. Met deze mijlpaal is mijn thuiswerk-dag meer een dag-met-mogelijkheden geworden. Deze situatie heb ik gelukkig aan zien komen, en heeft mij aan het denken gezet. Ga ik een dag extra naar kantoor, of ga ik deze dag besteden om iets nieuws te leren? Iets specifieker misschien, ik wil naast IT (technische kant) ook de mens (sociale kant) gaan belichten. Zodoende ben ik begin 2018 begonnen met het oriënteren op vrijwilligerswerk."

Huiskamerproject

Precies toen startte Wings of Change het Huiskamerproject. Breed in de media en nog dicht bij huis ook. "Voor mij de uitgelezen kans om te gaan ontdekken wat er toch achter die bossages van de Schoolweg gebeurt. Na het eerste contact besloten om eens een paar ochtenden proef te draaien. Zelf noemde ik dat mijn stage. En nog succes ook. Ik heb niet gewacht tot na de zomervakantie, maar ben gewoon gebleven en een deel van mijn betaalde job opgezegd. Papadag werd stagedag, en is nu Wings-dag. Elke woensdag is het weer een verassing wat we gaan doen. Maar zeker is dat je het samen gaat doen!"

Nieuwsgierig geworden en heb een of meer dagdelen over? Werkloos, gepensioneerd of heb misschien een of meerdere dagdelen over in het werk als verpleegkundige, ICT'er, landbouwer et cetera? Dan kan vrijwilliger zijn bij Wings of Change een verrassende en dynamische nieuwe kijk geven op de omgeving. Neem dan contact op met info@wingsofchange.nl of bel 0228-222136

Meer berichten