Nieuwe magazine is uit.
Nieuwe magazine is uit. ((Foto: aangeleverd))

Nieuw magazine 'Enkhuizen Boeit' is uit

ENKHUIZEN - Het magazine Enkhuizen Boeit 2019 heeft dit jaar een prachtige Gouden Eeuw uitstraling gekregen. In 2019 is het namelijk 350 jaar geleden dat Rembrandt van Rijn (1606-1669) overleed en dit jaar is daarom landelijk uitgeroepen tot themajaar Rembrandt & de Gouden Eeuw, met tal van tentoonstellingen en activiteiten rond de kunstenaar, zijn tijdgenoten en de 17e eeuw. Ook Westfriesland kent een rijke historie als het gaat om de Gouden Eeuw. In Enkhuizen Boeit 2019 is te lezen hoe in Enkhuizen en omgeving invulling wordt gegeven aan het themajaar.

Verder staat het jaarlijkse magazine weer boordevol informatie over de evenementen, historie en bezienswaardigheden van Enkhuizen. Ook de havens, horeca en winkels komen uitgebreid aan bod. In de leuke winkeltjesroute is een nieuw 'drie-haringen-icoon' toegevoegd bij de adressen waar bezoekers terecht kunnen voor specialiteiten uit Enkhuizen. Ook nieuw is de regiokaart, inclusief tips voor eten & drinken, overnachten en zien & doen. Ook is in Enkhuizen Boeit 2019 alles te lezen over uitstapjes met kinderen, groepsarrangementen, fietsen & wandelen en de regio. En uiteraard is weer een evenementenkalender, adressenlijst en stadsplattegrond toegevoegd.

Uitreiking

Maandagochtend 1 april overhandigde TPE-voorzitter Eugene Kramer het eerste exemplaar van Enkhuizen Boeit 2019 aan Jeroen Mulder, directeur van de Compagnieshaven. De grootste jachthaven van Enkhuizen bestaat dit jaar een halve eeuw en viert dus haar gouden jubileum. Samen met de Gemeentelijke havens en de Buyshaven ontvangt de Compagnieshaven jaarlijks tienduizenden bezoekers over het water en is daarmee een belangrijke gastheer van de stad.

Nieuwsgierig?

Vanaf maandagmiddag 1 april kan een gratis exemplaar worden opgehaald bij VVV Enkhuizen e.o. De winkel is dan weer dagelijks geopend. Het magazine wordt begin april verspreid en is vanaf dan ook verkrijgbaar bij horeca, (jacht-)havens, winkeliers, musea, accommodaties en gemeentehuizen in de regio.

Meer berichten