Elena Matveeva-Abasi.
Elena Matveeva-Abasi. ((Foto: aangeleverd))

Lezing Ontdek Rusland in de Drom

ENKHUIZEN - De Nederlandse en de Russische taal kennen allebei de uitdrukking 'Bruggen bouwen / bruggen slaan' in de betekenis 'een verbintenis, relatie leggen tussen'. Tijdens de lezing 'Ontdek Rusland' op donderdagavond 18 april in de Drom nodigt Russin Elena Matveeva-Abasi iedereen uit om een brug te slaan tussen Enkhuizen en haar vaderland Rusland!

Er gaat bijna geen dag voorbij waarop Rusland niet in het nieuws komt. Maar wat is het ware Rusland? Wat staat er achter het koude imago van dit land, wat weten we over de Russische cultuur en mensen die er wonen? Op deze avond laat Elena Matveeva het ware Rusland ontdekken. Met zeer levendige vertelling neemt Elena alle deelnemers mee in een virtuele reis door het heden en het verleden van Rusland. Deelnemers 'bezoeken' verschillende regio's en bekijken wonderlijke culturele plaatsen. Natuurlijk kan er geen enkel verhaal over Rusland worden verteld zonder dat de Wolga, Moskou, Sint-Petersburg, Tolstoj en Tsjaikovski worden genoemd.

Russische liederen

Het verhaal van Elena wordt ondersteund door Russische liederen, gezongen door de Russische zangeres Elena Bazhenova. Een van de liederen die Elena gaat zingen is de bekende tweede wals van D. Shostakovich. Tijdens deze avond wordt een brug geslagen tussen Nederland en Rusland, welke op veel gebieden met elkaar verbonden zijn. Het wordt een prachtige avond vol mooie beelden, muziek en boeiende verhalen met een charmant Russisch accent.

De lezing wordt gehouden op 18 april in De Drom, aanvang 20.00 uur, entree gratis! www.drom.nl

Meer berichten