Leerlingen hard aan het werk in de schooltuinen.
Leerlingen hard aan het werk in de schooltuinen. ((Foto: aangeleverd))

Schooltuinen Enkhuizen veertig jaar

ENKHUIZEN - De Schooltuinen Enkhuizen bestaan veertig jaar. Daarom vindt woensdag 10 juli van 15.00 tot 17.00 uur een feestelijke open middag plaats. Iedereen is van harte welkom om de tuin te komen bewonderen.

Het begon in 1978 op initiatief van de jonge en enthousiaste leerkracht Dick Meijer. Al snel sloten de andere scholen van Enkhuizen zich aan. Sinds 2014 zijn de Schooltuinen in het beheer van MEC De Witte Schuur. Met professionele medewerkers en ecologisch beheer genieten de groepen van een volwaardig schooltuinprogramma. Iedere leerling heeft zijn eigen tuintje. Jaarlijks gaat het om circa tweehonderd leerlingen uit negen klassen van groep 6/7. Ze volgen het programma van april tot en met oktober. "Mijn dochter lust geen groenten, zij eet alleen groenten van haar eigen tuin", is een spontane opmerking van een vader. Dit bevestigt het belang van schooltuinen. Juist in de huidige samenleving verdienen schooltuinen aandacht, omdat tuinieren en het zien groeien van je eigen voedsel bijdragen aan een gezondere levensstijl. Kinderen vinden hun eigen gewassen lekkerder en ontwikkelen betere eetgewoonten.

De Schooltuinen liggen in het Schootsveld tussen de Vestinggracht en Nelson Mandeladreef in Enkhuizen en zijn te bereiken via het fietspad Wethouder Jan Visserpad. Meer informatie via Ofra Carmi: ofra@mec-dewitteschuur.nl of 0653463809.

Meer berichten