Piet Karsten en George Goorsenberg.
Piet Karsten en George Goorsenberg. ((Foto: aangeleverd))

'Wie lief doet, lief ontmoet'

LUTJEBROEK - Op zaterdagmiddag 29 juni om 15.00 uur wordt de regenboogbank bij Omringlocatie Nicolaas te Lutjebroek in gebruik genomen. De feestleijke 'opening' wordt muzikaal omlijst door het Hoogkarspelse combo Kitchenware.

Bonte kleuren De bonte kleuren van de regenboogbank symboliseren de vele kleuren van het leven en sluiten aan bij de visie en kernwaarden van Omringlocatie Nicolaas te Lutjebroek. De bonte kleuren vertegenwoordigen een welkom voor iedereen ongeacht het geslacht, geloof, ras, levensovertuiging of geaardheid. Spreuken Op het bankje zijn twee witte bordjes geplaatst met de toepasselijke uitspraken: 'Wie goed doet, goed ontmoet ... en wie lief doet, lief ontmoet' en 'Je bent wie je wilt zijn ... en je mag zijn wie je bent.

Wens

Het initiatief voor het realiseren van de regenboogbank is voorgekomen uit de wens van een bewoner met zijn echtgenoot en werd met enthousiasme ontvangen en ondersteunt door de staf en cliëntenraad. Bij de opening op het buitenterras kunnen alle geledingen in Nicolaas aanwezig zijn. Muzikale zorgdrager Kitchenware heeft de afgelopen twee jaren meerdere optredens voor de bewoners verzorgd. De liefde voor mooie liedjes heeft deze drie vrienden samengebracht. De muziek krijgt in een setting van zang, akoestische gitaren en percussie de gepaste sfeer voor een kleurrijke opening.

Meer berichten