Debatochtend op het Martinuscollege.
Debatochtend op het Martinuscollege. ((Foto: aangeleverd),)

Heet debat groepen 8

GROOTEBROEK - 'Groep 8 moet jaarlijks koken voor ouderen uit de buurt' en 'de verkoop van koek, snoep en snacks moet verboden worden'. Tijdens de tweede editie van de debatwedstijd tussen basisscholen op woensdag 26 juni, gaven groep-8-leerlingen van De Idenburg, De Gideonschool en Het Mozaïek al hun voor- en tegenargumenten bij deze stellingen.

De groep-8-leerlingen van deze scholen waren na een uitstekende voorbereiding, soms onder begeleiding van Martinusleerlingen uit de bovenbouw, klaar om de strijd met elkaar aan te gaan. In de eerste ronde werd er gedebatteerd over de stelling: 'Op elke school moet groep 8 jaarlijks een maaltijd koken voor ouderen uit de buurt'. Het ging er in de diverse lokalen fanatiek aan toe, zowel bij de voor- als de tegenstanders. In de tweede ronde werd een tweede stelling behandeld: 'De verkoop van snacks, koek en snoep moet verboden worden'. Ook rond dit onderwerp werden er pittige argumenten voor en tegen opgevoerd.

Debattoppers

Na twee rondes bogen de juryleden zich over de puntenaantallen om de winnaar bekend te kunnen maken. De leerlingen van de Idenburg bleken de debattoppers van deze ochtend, zij gingen naar huis met de wisselbeker. De tweede plaats was voor Het Mozaïek en als laatste eindigde de winnaar van vorig jaar, de Gideonschool.

Mooie samenwerking

Ook deze editie van de debatwedstrijd bleek weer een waardevolle en leerzame samenwerking tussen de basisscholen en het Martinuscollege, die zeker volgend jaar weer een vervolg zal krijgen.

Meer berichten