De Westfriese Omringdijk trotseren op skeelers.
De Westfriese Omringdijk trotseren op skeelers. ((Foto: W. Zwier en Annelies))

Skeelertocht Westfriese Omringdijk

MEDEMBLIK - Radboud Inline Skating verzorgt zondag 7 juli voor de tiende keer de Westfriese Omringdijk Skeelertocht. Deze bijzondere route door het mooie West-Friesland en over deze monumentale dijk staat bekend als een gezellige, leuke en uitdagende tocht van asfalt.

De afstand van de skeelertocht over de hele omringdijk is 126 kilometer. Voor de degene die deze afstand te lang vinden is er ook een route van 60 kilometer. Beide tochten worden in een peloton verreden en de gemiddelde snelheid is 20 tot 22 kilometer per uur. De gezamenlijk start vindt om 08.30 uur bij de kantine van Radboud Inline Skating, aan het Opperdoezerpad in Medemblik. Tot aan Hoorn rijden beide 'groepen' bij elkaar. De 60 kilometer deelnemers gaat vanaf daar weer richting Medemblik. Onderweg zijn er een aantal tussenstops gepland met eten en drinken. "Het is een geweldige tocht door West-Friesland en ik kijk er naar uit om weer mee te doen", zegt Liesbeth Basjes uit Andijk, vrijwilliger in de organisatie en vaste deelnemer aan de skeelertocht.

Kijk voor meer informatie en aanmelden op www.westfrieseomringdijkskeelertocht.nl. Voor vragen, neem contact op via wo.skeelertocht@gmail.com.

Meer berichten