(Foto: aangeleverd)

Jongenskoor Londense Temple Church in Zuiderkerk

ENKHUIZEN - Het Londense Temple Church Boys' Choir zingt woensdag 24 juli om 19.30 uur in de Zuiderkerk aan de Zuiderkerksteeg in Enkhuizen.

De jongens verzorgen deze zomer - van 24 tot en met 26 juli - drie optredens in Noord-Holland (Monnickendam, Schagen en Enkhuizen). Het koor is verbonden aan de Temple Church in Londen, een prachtige kerk verscholen in een rustige wijk achter Fleetstreet. De kerk dateert uit 1185 en herbergt graven van Tempelridders en komt voor in de Da Vinci Code van Dan Brown. Hier wordt al eeuwen de lat voor koormuziek heel hoog gelegd. De jongens oefenen dagelijks en de muziek is ingebouwd in hun schoolopleiding. Dirigent Roger Sayer is een van de meest vooraanstaande organisten in Engeland. Naast het dirigeren van het koor geeft hij regelmatig orgelconcerten op de grote orgels in Europa, de Verenigde Staten en Australië. Hij speelde de Oscar-genomineerde orgelmuziek in de bekende film 'Interstellar'.

Het Temple Church Boys' Choir zingt die typische prachtige Engelse kathedraalmuziek van onder andere Händel, Britten en Stanford en ook koorwerken van Bach, Mendelssohn en Fauré. Het concert duurt ongeveer anderhalf uur (inclusief pauze). De entree is tien euro.

Meer berichten