(Foto: www.dieenefotograaf.nl)

SamenLoop voor Hoop West-Friesland

BOVENKARSPEL - SamenLoop voor Hoop West-Friesland wordt 14 en 15 september voor de derde keer georganiseerd in het Streekbos in Bovenkarspel. Het is een evenement van KWF voor iedereen die iets tegen kanker wil doen. Gedurende een 24-uurs wandelestafette staan de deelnemers samen met lotgenoten stil bij kanker én vieren zij het leven.

Tijdens het evenement lopen deelnemers in teams en lossen zij elkaar af, zodat uit elk team altijd iemand aan het wandelen is. Ondertussen zorgen indrukwekkende ceremonies, een gezellige braderie, foodtrucks en veel activiteiten ervoor dat het voor zowel de bezoekers als de deelnemers een onvergetelijk evenement is. De openheid, saamhorigheid en eensgezindheid maken van een SamenLoop een evenement dat niemand onberoerd laat.

De SamenLoop voor Hoop wordt volledig door vrijwilligers georganiseerd en heeft dus altijd zijn eigen, lokale karakter met vaste ceremonies. De openingsceremonie is zaterdag 14 september om 14.00 uur. Onder warme aanmoediging van alle aanwezigen lopen mensen die kanker hebben gehad of nog in behandeling zijn - de eregasten- samen met hun naasten de eerste ronde over het parcours. Met de openingsceremonie laten de deelnemers zien dat zij er voor elkaar zijn en dat er hoop is. Uniek deze keer is dat alle burgemeesters van West-Friesland dit eerste uur meewandelen. Zaterdag 14 september om 23.00 uur is de kaarsenceremonie. De kaarsen worden aangestoken, waardoor de kaarsenzakken met daarop een persoonlijke boodschap het parcours verlichten. Een emotioneel moment waarbij iedereen even stil staat. Mensen die overleden zijn worden herdacht. Deelnemers steunen elkaar en steken mensen die ziek zijn een hart onder de riem. De volgende dag, zondag 15 september, is om 11.00 uur de KinderLoop. Deze wordt georganiseerd in samenwerking met de basisscholen in West-Friesland. De loop start om 11.00 uur en duurt 24 minuten. Kinderen krijgen bij inschrijving een T-shirt en kunnen zich laten sponsoren door familie en vrienden. Na afloop van de KinderLoop zijn er optredens van de finalisten van The Voice Kids (Robin Tinge, Wieke en Claude) en zijn er op het kinderplein allerlei activiteiten. Ten slotte vindt zondag 15 september om 14.00 uur de slotceremonie plaats. Na 24 uur lopen alle deelnemers begeleid door sfeervolle muziek en gehuld in hun paarse shirt de laatste ronde samen. Daarna wordt op het podium bekend gemaakt hoeveel geld er in totaal is opgehaald. De organisatie hoopt dat ook deze editie een mooie cheque overhandigd kan worden aan de inloophuizen in Hoorn en Medemblik en natuurlijk aan KWF Kankerbestrijding.

Inmiddels hebben 21 teams zich al ingeschreven. Inschrijven kan tot een dag voor de SamenLoop. Ook individuele wandelaars zijn van harte welkom. Zij kunnen aansluiten bij de bestaande teams (de organisatie helpt hierbij) of op de dag zelf langskomen en de sfeer komen proeven op de baan. Meer informatie staat op de site: www.samenloopvoorhoop.nl/westfriesland .

Meer berichten