West-Friese Wieler Tweedaagse derde grote wielerevenement Noord-Holland
West-Friese Wieler Tweedaagse derde grote wielerevenement Noord-Holland ((Foto: Pexels Stock))

Fraai hagelnieuw wielerevenement

REGIO - Na de Ronde van Noord-Holland en het EK wielrennen mag Noord-Holland nog een derde groot wielerevenement begroeten. Op zaterdag 14 en zondag 15 september vindt rond Ursem en Enkhuizen de eerste West-Friese Wieler Tweedaagse plaats. De Tweedaagse vormt in haar eerste editie direct de slotwedstrijd van de landelijke KNWU Clubcompetitie. Zowel voor de mannen als de vrouwen geldt deze wedstrijd als slotstuk van de reeks.

De finale is alleen toegankelijk voor de beste 25 herenploegen van Nederland. Vanuit het gehele land komen teams naar de tweedaagse. Vanuit Noord-Holland zijn het Amsterdamse WPGA en het West-Friese West-Frisia de deelnemers. Bij de vrouwen staat de finale open voor de beste vijftien clubteams. Een groot samenwerkingsverband van de Noord-Hollandse clubs behoort tot de deelnemende teams.

Invulling

In haar eerste editie doet de West-Friese Wieler Tweedaagse op dag één Ursem aan. Een dag later komen de renners in actie op een omloop in Enkhuizen. Naast de Clubcompetitie wedstrijden wordt er in Ursem een ploegentijdrit voor recreantenploegen verreden. De deelnemers krijgen hetzelfde parcours als de wedstrijdploegen voorgeschoteld. Zondag in Enkhuizen komt de jeugd aan bod. Op een mooi rondje in de wijk Kadijken vindt voor de lokale jeugd een Dikke Bandenrace plaats.

Meer berichten