De teamcaptains van Team Job: Esther, Annette en Irene (v.l.n.r.).
De teamcaptains van Team Job: Esther, Annette en Irene (v.l.n.r.). ((Foto: aangeleverd))

Team Job in actie tijdens SamenLoop voor Hoop in Streekbos

BOVENKARSPEL / ENKHUIZEN - "We willen geld inzamelen, veel geld, voor onderzoek naar een leven zonder kanker. Daarom lopen wij mee met SamenLoop voor Hoop. Voor Job is het helaas te laat, maar we hopen een mooi geldbedrag bij elkaar te krijgen voor wetenschappelijk kankeronderzoek. Kanker raakt immers iedereen." Aan het woord is Annette Verver uit Enkhuizen, moeder van Job die vorig jaar op zeventienjarige leeftijd overleed aan de gevolgen van een Ewing-sarcoom, een zeer zeldzame vorm van botkanker. Met Job in haar gedachten loopt Annette zaterdag 14 en zondag 15 september de SamenLoop voor Hoop in het Streekbos in Bovenkarspel.

SamenLoop voor Hoop is een 24 uur durende wandelestafette waarmee we geld ophalen voor kankeronderzoek. Deze 24 uur staan symbool voor de voortdurende strijd die een kankerpatiënt moet leveren. Teamgenoten wisselen elkaar in deze tijd af zodat altijd één van hen aan het wandelen is. Ondertussen zorgen indrukwekkende ceremonies, een braderie en veel activiteiten ervoor dat het voor zowel de bezoekers als de deelnemers een onvergetelijk evenement is. Tijdens de SamenLoop steunen de deelnemers elkaar, staan stil bij kanker en vieren vooral het leven.

Therapeutisch

Irene de Jong, een goede vriendin van Annette, las op Facebook iets over de SamenLoop. "Ik dacht meteen: daar wil ik aan meedoen. Maar als ik dat doe, dan wil ik voor Job lopen. Ik belde Annette en ook zij was meteen enthousiast." Daarnaast voegde vriendin Esther Roosendaal zich ook bij het team en bedachten de drie dames allerlei acties om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor het KWF. "Zo hebben we een benefietconcert georganiseerd in jongerencentrum Cayen in Enkhuizen. We hebben twee keer op een rommelmarkt gestaan om spullen te verkopen. In de Schoof in Wervershoof hebben we een Moederdag-bingo georganiseerd. Vrijdag 6 september houden we nog een bingo in Medemblik. Ook daarvan gaan de opbrengsten rechtstreeks naar kankeronderzoek." Inmiddels heeft het Team Job maar liefst 37 deelnemers. "Meer mensen zijn altijd welkom", lacht Irene. "De SamenLoop is een laagdrempelig evenement, iedereen kan meedoen en je bent lekker actief bezig." Annette vult aan: "Zo'n wandeling, en het bezig zijn voor Team Job, werkt voor mij zelfs therapeutisch. Misschien geldt dat ook voor andere mensen. Ik zie het als een hulpmiddel bij de verwerking. Het lijkt me geweldig om met z'n allen die SamenLoop te doen, als één grote familie, allemaal voor hetzelfde doel.

Doorzetter

De nog maar zeventienjarige Job overleed 8 augustus 2018. Een lieve, sociale en levenslustige jongen die niet graag stilzat, volgens Annette en Irene. "Nee het was geen jongen die alleen maar aan het gamen was bijvoorbeeld", vertelt Annette. "Hij was eigenlijk altijd bezig en werkte graag met zijn handen. Bovendien was hij erg sportief. De ziekte kwam natuurlijk als een enorme klap voor ons. Slechts vijf mensen per jaar krijgen de diagnose Ewing-sarcoom, een soort botkanker die vooral bij tieners voorkomt. Job was heel strijdlustig en een echte doorzetter. Hij was ontzettend positief en ging ervan uit dat hij beter zou worden. Helaas heeft dat niet zo mogen zijn, hij is nog niet eens achttien jaar geworden. Met heel veel verdriet hebben we afscheid moeten nemen. Hoe het nu met mij gaat? De ene dag beter dan de andere dag. Gelukkig kunnen wij er als gezin, mijn man en mijn twee andere kinderen, heel goed over praten. Job heeft tijdens zijn ziekte eens tegen me gezegd: 'jullie gaan me toch niet vergeten als ik er niet meer ben?' Nou, dat doen we zéker niet. Job is er altijd bij. We blijven zijn naam noemen; op die manier leeft hij voort. Zijn knuffel, een aapje, heb ik speciaal bewaard. Een mooie tastbare herinnering. Datzelfde aapje is de mascotte van ons team."

Bingo

De bingo van Team Job vindt zaterdag 6 september plaats in Verenigingsgebouw Sint Pieter, Ridderstraat 9 in Medemblik. Aanvang 20.00 uur. Uiteraard zijn er mooie prijzen te winnen! Meedoen? Bel dan even met Irene: 06-37125428.

Meedoen of doneren

De SamenLoop voor Hoop begint zaterdag 14 september om 14.00 uur en eindigt zondag 15 september om 14.00 uur met een slotceremonie. Meelopen voor Team Job? Ga dan naar www.samenloopvoorhoop.nl en zoek op 'West-Friesland'. Klik vervolgens op de button 'Doe je mee?'. Inschrijven kost vijftien euro. Alle opbrengsten gaan uiteraard naar het KWF. Wie niet mee kan of wil lopen, maar Team Job wél graag wil steunen, kan ook via dezelfde website een donatie doen. Klik op 'Alle acties' en zoek dan op 'Job'. Annette en Irene zijn allebei van plan om 24 uur aanwezig te zijn in het Streekbos. "Job heeft zoveel moeten doorstaan. Dan moeten wij dit toch ook kunnen?", besluit Annette.

Meer berichten