Manon Pools behaalt tijdens Harddraverij in Enkhuizen seizoenszege op de korte baan.
Manon Pools behaalt tijdens Harddraverij in Enkhuizen seizoenszege op de korte baan. ((Foto: aangeleverd))

Manon Pools behaalt eerste seizoenszege kortebaan tijdens Harddraverij Enkhuizen

ENKHUIZEN - Doc Holiday en Manon Pools hebben donderdag 19 september tijdens de Harddraverij op oppermachtige wijze de kortebaan van Enkhuizen gewonnen. De combinatie was in de finale te sterk voor Chief One en John de Leeuw. Hero Baldwin maakte de succesdag voor Pools compleet door als derde te eindigen. Fabrys Chris en Wouter de Reus eindigden verrassend als vierde.

Welverdiende omslag

Eindelijk kon Manon Pools eens juichen dit jaar. En dat deed ze dan ook uitbundig toen ze de laatste meters van de finale aflegde tegen Chief One. In een seizoen waarin alles lijkt tegen te zitten, kwam in Enkhuizen de welverdiende omslag.

Andere planeet

Doc Holiday, die de laatste weken juist een mindere indruk maakte, leek op de Paktuinen wel van een andere planeet. In de eerste omloop had Ronny Brandt (dit seizoen vier keer zeges) niets in de melk te brokkelen tegen de ontketende winnaar. Hetzelfde overkwam tot de finale achtereenvolgens Go Star, Gerson Boko en Fabrys Chris. Op de laatste twee tegenstanders moest de ruin van de Stal Meiden van Assum maar liefst tien meter goedmaken. Dit deed hij met speels gemak. Het lukte alleen Gerson Boko om een ritje af te pakken, omdat Doc Holiday al snel de strijd staakte.

Koetjesrepen

Ook in de eindstrijd was Doc Holiday een klasse apart. Pools en haar paard hadden de vijf meter achterstand al snel na de start teniet gedaan en kwamen in beide ritten geen enkel moment in de problemen. Het zorgde ervoor dat Pools samen met vader Aad de ereronde mocht rijden, op de voet gevolgd door enkele tientallen kinderen die aasden op de traditionele koetjesrepen. Voor Doc Holiday betekende het zijn vierde seizoenszege.

John de Leeuw won in Enkhuizen eens niet, maar zal toch met een goed gevoel terugkijken op de middag. Door de vroege uitschakeling van zijn enige nog overgebleven concurrent Lindsey Pegram verzekerde hij zich voor de zevende keer van het kampioenschap bij de pikeurs.

Flinke voorsprong

Achter Doc Holiday en Chief One werd Hero Baldwin derde. In de halve finale had de ruin in de tweede rit een flinke voorsprong te pakken op Chief One, maar werd hij toch achterhaald. In de troostfinale had de troef uit de stal van Aad Pools geen kind aan Fabrys Chris die moegestreden genoegen moest nemen met de vierde plaats.

Omzet totalisator nieuw record

De omzet bij de totalisator was 30.285 euro, een nieuw lokaal record. Bovendien was het de eerste keer dat de grens van 30.000 euro op de Paktuinen werd geslecht.

Meer berichten