(Foto: aangeleverd)

Hoogkarspel in Vredesweek scholen in actie

HOOGKARSPEL – Vanwege Hoogkarspel 700 en de Vredesweek is er voor de jeugd van Hoogkarspel een teken- en verhalenwedstrijd rond het thema 'Hoogkarspel 700. 700 jaar samenleven met elkaar'.

De kinderen van de groepen 7 en 8 van de drie basisscholen in het dorp, 't Skitteljacht, de Mr. Spigtschool en Het Kerspel, worden uitgedaagd een tekening of verhaal te maken. De gedachte erachter is dat het in Hoogkarspel - waar het uiteraard ook weleens 'mis' gaat - goed wonen, leven, leren en werken is.

Tekenwedstrijd

De Vredesweek is van 21 september tot en met 29 september. Vanaf maandag 23 september wordt op de scholen getekend en geschreven. De mooiste twee tekeningen en de twee beste verhalen worden gepubliceerd in het jaarboek 2020 van Stichting Historisch Hoogkarspel Westwoud (SHHW). Voor de klasgenootjes van de vier winnaars is een verrassing.

Prijsuitreiking

Alle tekeningen en verhalen worden zaterdagmiddag 12 oktober tentoongesteld in de protestantse kerk op het Raadhuisplein. Die middag is om 13.00 uur de prijsuitreiking De jury bestaat uit pastor Jules Post, dominee Henri Frölich en Jos Visser, rasvrijwilliger SC Spirit '30. Organisatie is in handen van de Oecumenische Werkgroep.

Meer berichten