Het is altijd weer een verrassing wie een vrijwilligersspeld krijgt uitgereikt tijdens de jaarlijkse vrijwilligersavond in de Drom.
Het is altijd weer een verrassing wie een vrijwilligersspeld krijgt uitgereikt tijdens de jaarlijkse vrijwilligersavond in de Drom. ((Foto: aangeleverd))

Vrijwilligers Enkhuizen eervol in zonnetje gezet

ENKHUIZEN - Dit jaar ontvingen vijf vrijwilligers een gouden of zilveren speld. Deze eer komt vrijwilligers toe die respectievelijk 35 en 25 jaar vrijwilligerswerk doen voor Enkhuizen en haar bewoners.

De spelden worden toegekend door het College van Burgemeester en Wethouders. Drie vrijwilligers kregen de gouden speld 2019. Henk Spoelstra is 42 jaar vrijwilliger geweest bij het Jazzfestival en nu alweer vijf jaar bij de Drom. Voor de Drom is hij van onschatbare waarde, vooral omdat hij echt alles kan op technisch gebied. Henk is er vaak binnen vijf minuten als je hem iets vraagt. Daarnaast was hij de initiator van het repaircafé.
Riet Kreuk (83) verricht al heel lang vrijwilligerswerk. Zij organiseert voor Wilgaerden en Sint Nicolaas diverse activiteiten. Zoals de bingoavonden samen met haar man (87). Ook heeft zij jaren de Sint-Franciscuskerk schoongemaakt en geholpen bij diensten.

35 jaar

Wil Mazereeuw is ruim 35 jaar actief als vrijwilliger bij Wilgaerden, locatie Herfstzon. Zij is onder andere aanspreekpunt voor alle vrijwilligers daar. Mevrouw Mazereeuw zat jaren in het bestuur van de diaconie van de gereformeerde kerk en doet al ruim 35 jaar vrijwilligerswerk voor de kerk. Ook deed ze vrijwilligerswerk op basisschool Het Mozaïek en was lid van de oudercommissie van Martinuscollege.

Zilveren speld

Twee vrijwilligers ontvingen de Zilveren speld 2019. Nel Goos is 28 jaar actief bij Omring de Overvest als vrijwilliger in de winkel en voor de modeshow. Daarnaast bezoekt zij eenzame mensen thuis. Voor Wilgearden, locatie Westerhof, organiseert zij bingomiddagen en is aanwezig tijdens de koffieochtenden.

Op bezoek

Lenie Kraker is 27 jaar betrokken vrijwilliger bij Wilgaerden, locatie Herfstzon. Ze is daar gestart als bestuurslid en samen met een andere vrijwilliger organiseert zij alle activiteiten. Ze is actief bij het kerkenwerk en bezoekt mensen thuis die ziek zijn. Ook is zij bestuurslid van de christelijke ouderenorganisatie PCOB.

Meer berichten