Actiecomité Enkhuizerzand tevreden over in standhouden kustlijn Enkhuizen

Actiecomité Enkhuizerzand is in eerste reactie positief over de aangepaste plannen voor een vakantiepark die vandaag door burgemeester en wethouders van Enkhuizen zijn gepresenteerd. De bestaande kustlijn van recreatieoord Enkhuizerzand blijft in stand volgens het nieuwe bestemmingsplan. Kees Miedema: "We wilden terug naar de kustlijn. Dat is nu gebeurd. Onze acties hebben duidelijk een functie gehad en hier zijn we blij mee. We gaan de plannen goed bestuderen, want veel is nog onduidelijk. Zo staat er niets over het aantal recreatiewoningen dat daar mag worden gebouwd."

Bakzeil gehaald

Ook de landelijke erfgoedvereniging Heemschut is positief over de aangepaste plannen voor een vakantiepark voor de kust van Enkhuizen. Christian Pfeiffer, organisator van een petitie tegen de aantasting van Enkhuizen: "De gemeente heeft volledig bakzeil gehaald. Zoals het er nu naar uitziet gaat de gemeente de huidige kustlijn respecteren. Hiermee zijn drie belangrijke waarden geborgd. Er is een cruciale aanpassing gedaan om het vrije zicht vanuit het Zuiderzeemuseum te garanderen. De hoogte van de huizen is teruggebracht naar maximaal zeven meter en het aangezicht op Enkhuizen vanuit het IJsselmeer is geborgd."

3200 Mensen ondertekenden petitie

Ruim 3200 mensen hebben de petitie tegen de aantasting van Enkhuizen, de natuur en het Zuiderzeemuseum getekend. Wat er met die petitie gaat gebeuren is nog niet duidelijk.

Deze winter van start

Deze maand stelt de gemeente het gewijzigde bestemmingsplan vast. De kaders in het beeldkwaliteitsplan en bestemmingsplan zijn bindend: er wordt dus niet hoger, meer of anders gebouwd. De camping verhuist al de komende winter. Daarna wordt het openbaar gebied ontwikkeld, inclusief het strand, gevolgd door het vakantiepark. Meer informatie over het bestemmingsplan is te vinden enkhuizen.nl/plannen-enkhuizer-zand.

Op de volgende data en tijdstippen kan de informatiedesk op het stadhuis worden bezocht voor meer toelichting:

Dinsdag 8 oktober – 10:00 – 12:00 uur

Woensdag 9 oktober – 10.00 – 12.00 uur en 16:00 – 18.30 uur

Donderdag 10 oktober – 10.00 – 12.00 uur

Meer berichten