Geniet van het Metropolitan Roof Orchestra in dé jazzclub van Enkhuizen.
Geniet van het Metropolitan Roof Orchestra in dé jazzclub van Enkhuizen. ((Foto: Cor Dekker.))

Metropolitan Roof Orchestra in Sgt. Pepper's Jazz-Club

ENKHUIZEN - Jazzformatie Het Metropolitan Roof Orchestra treedt zondag 20 oktober om 14.00 uur op in de Sgt. Pepper's Jazz-Club, Wierdijk 12 in Enkhuizen.

Het Metropolitan Roof Orchestra zet de muzikale tradities van de 'roaring twenties' voort met jazz, charleston en wat wel wordt genoemd 'hot dance music'. Deze 'small big band' speelt pittige dansnummers van Duke Ellington, Fletcher Henderson en Paul Whiteman. Sfeervolle ballads en novelties, de 'hits-van-de-dag-van-toen' wisselen elkaar soepel af.

Zangeres Zenja Damm, met haar voor de jaren twintig zo karakteristieke stem, draagt bij aan het oproepen van de sfeer van weleer. Naast de karakteristieke klankkleuren uit genoemde periode zijn enthousiasme en uitstraling belangrijke kenmerken van optredens van het orkest. En natuurlijk een vleugje nostalgie. In de 'roaring twenties' kende elk groot hotel tenminste twee danszalen. De bovenzaal van het hotel, onder of soms op het dak, was de plaats waar de muziek klonk. Metropolitan Roof Orchestra doet er alles aan om het dak van het Peperhuis af te spelen.

De zaal is open om 13.30 uur. De toegang is 7 euro voor donateurs en 12 euro voor anderen. Het is zeer voordelig dit jaar donateur te worden: 8 euro per persoon, inwonend gezinslid is 4 euro. Kinderen tot 12 jaar gratis, tieners tot 18 jaar 2,50 euro. Ook is het zeer aantrekkelijk om een Gold Card aan te schaffen. Meer informatie www.sgtpeppersjazzclub.nl.

Meer berichten