Kaardebol, aardhommel en beestenboet Louis van Wegen.
Kaardebol, aardhommel en beestenboet Louis van Wegen. ((Foto:aangeleverd ))

Ecologisch beheer voor meer wilde bijen

BOVENKARSPEL - IVN West-Friesland houdt zondag 20 oktober een speciale herfstwandeling voor volwassenen, onder begeleiding van natuurgids Louis van Wegen, coördinator onderhoud van het Ecoproject. De wandeling start om 14:00 uur in het Streekbos Paviljoen, Veilingweg 21 in Bovenkarspel.

In het Ecoproject is eco-logisch beheer een samenwerkingsproject van IVN en het Recreatieschap Westfriesland. Natuur is hier belangrijker dan recreatie, dus honden en sporters zijn niet gewenst. De stilte en de rust nemen daardoor toe. Alle organismen profiteren daarvan te beginnen bij alles dat krioelt in de grond en het water.

De vrijwilligers van het IVN maaien, hooien en snoeien zo weinig mogelijk. De paddenstoelen die in de herfst weer boven komen worden niet platgetrapt.

Over de natuur in de plas, in de beestenboet, knotwilgen en meer wil Louis graag vertellen. Deelnemers aan de excursie kunnen vooraf op www.ivn-westfriesland.nl meer informatie vinden. Opgave kan bij Louis van Wegen via l.van.wegen@ivn-westfriesland.nl.

Meer berichten