In Wegwijs Enkhuizen worden mensen gratis geholpen met problemen op allerlei vlakken.
In Wegwijs Enkhuizen worden mensen gratis geholpen met problemen op allerlei vlakken. ((Foto: aangeleverd))

Gratis wegwijshulp in IJsselzand

ENKHUIZEN – Wegwijs Enkhuizen start woensdag 23 oktober in het Huis van de Buurt, IJsselzand, in de Anjerstraat. Een gratis voorziening voor vragen en hulp op administratief gebied, maar ook voor vragen over huiselijke zaken en vrijwilligerswerk.

Vrijwilligers zitten elke woensdag van 09.00 tot 11.00 uur klaar met koffie en thee om mensen op weg te helpen met hun administratie, het invullen van formulieren of andere lastige 'regeldingen' en verplichtingen.

Veel mensen hebben moeite met het invullen van formulieren of het schrijven van een sollicitatie- of klachtbrief. Maar ook een telefoongesprek met een instantie kan heel lastig zijn. Hierop kan men zich wel voorbereiden. Wegwijs Enkhuizen geeft tips en trucs. Ook kunnen mensen hier terecht als zaken in de huiselijke sfeer niet lekker lopen of als ze op zoek zijn naar geschikt vrijwilligerswerk. Er staat een werktafel waaraan een ieder rustig aan zijn of haar administratie of brief kan werken. En natuurlijk is er ook gratis koffie en thee.

Wegwijs Enkhuizen is een welzijnsinitiatief -gratis en bestemd voor iedereen- dat wordt mogelijk gemaakt door een samenwerking van Welwonen, Mee & de Wering, de Westfriese Bibliotheken, Vrijwilligerspunt en VrijwilligersNH. Voor vragen over Wegwijs Enkhuizen kan contact worden opgenomen met welzijnswerker Kees Kramer via e-mail kk@welwonen.nu.

Meer berichten