Jong en ambitieus: je eigen webshop beginnen.
Jong en ambitieus: je eigen webshop beginnen. ((Foto: Lisa Sjerps))

'Het is hier één grote knutselhoek'

VENHUIZEN - Lisa Sjerps (33) zei een paar jaar geleden haar baan op om een webshop te beginnen voor lange leggings. Vanuit een groot gemis begon zij haar eigen webshop. "Ik ben 1 meter 80, legging-fan en mijn leggings waren altijd te kort." Haar motto? "Wees trots op je lange stelten en laat ze zien!"

Lisa: "Ik wilde me net als ieder ander vlot en netjes kleden. Maar ik kon mij niet zo leuk kleden als ik wilde. De leggings waren altijd te kort en knelden bij mijn enkels af. Geen gezicht! Daarom ben ik ze zelf gaan ontwerpen onder mijn eigen label Madameliz."

Dochter

De naam 'Madameliz' is geënt op haar inmiddels bijna vierjarige dochter Lizzy. "Zij heeft ook lange, sportieve benen. Dus ja, ze zijn straks ook voor haar bedoeld", zegt een lachende Lisa. "Meehelpen? Daarvoor is ze echt nog te jong, maar ze kan zich in het atelier prima vermaken. Met stofjes knippen, kaarten stempelen. Het is hier één grote knutselhoek voor haar."

Nederlandse vrouwen

Vier jaar geleden begon Lisa de webshop vanuit haar zolderkamer. Sinds april werkt ze vanuit een omgebouwde loods in Enkhuizen. "Wij Nederlandse vrouwen zijn gewoon wat langer. Veel reguliere merken zijn daar niet op ingesteld. Ik ontwerp de leggings zelf. Zwarte en blauwe leggings zullen altijd in het assortiment zitten, maar het is zo leuk om kleur toe te voegen en te werken met printjes."

Een webshop als uitgegroeide hobby? Mooi niet!

Zij is zeker niet een van de vrouwen wiens webshop een verlengstuk is van een hobby, zoals er soms wel tegenaan wordt gekeken. "Ik werkte als adviseur bij de overheid. Prima baan, maar hier kan ik zoveel creatieve ideeën in kwijt. Daar liep ik in mijn vorige baan wel een beetje op stuk."

Persoonlijk

Persoonlijk contact met haar klanten vindt ze ontzettend belangrijk. "Ik werk natuurlijk online, maar toch probeer ik zo persoonlijk mogelijk te zijn. Binnenkort heb ik een open dag. Ik kijk ernaar uit om dan mijn klanten te ontmoeten."

Meer berichten