(Foto: aangeleverd)

Eerste spade kan de grond in voor nieuw Enkhuizerzand

ENKHUIZEN – De gemeenteraad stemde gisteravond unaniem en eensgezind in met de aangepaste plannen voor de herontwikkeling van recreatiegebied Enkhuizerzand.

Na jaren praten nam de gemeenteraad van Enkhuizen dinsdagavond 29 oktober een historisch besluit. Er komt een opgeknapt openbaar strand met faciliteiten, een nieuw vakantiepark en een nieuwe camping.

Transparantie

Gemeente breed werden zorgen geuit over het gelopen traject, het rommelige verloop en gebrek aan transparantie, maar unaniem is de wens snel te starten met de herinrichting van Enkhuizerzand. "We moeten nu door. Burgers wachten al te lang op een recreatiestrand. De volgende stap in het proces moet genomen worden", verwoordde raadslid De Jong van Enkhuizen Vooruit de algemene stemming.

In gesprek

Veel aandacht was er voor twee partijen die zich onvoldoende gehoord voelen: Zeilschool Enkhuizen en het Zuiderzeemuseum. Wethouder Erik Struijlaart zegde toe met deze direct belanghebbenden in gesprek te gaan.

Cultuurhistorische waarde

Uit de gemeenteraad kwam de vraag om de cultuur historische waarden van het Zuiderzeemuseum schriftelijk te bevestigen en vast te leggen. Hier ging wethouder Erik Struijlaart niet in mee. "De cultuurhistorie is geborgd in het bestemmingsplan. Het is niet noodzakelijk om hier iets aan toe te voegen. De belangen van het museum worden op generlei wijze aangetast."

Wethouder

De wethouder benadrukte dat de Zuiderzee een zeer belangrijke partij is voor Enkhuizen. "Als je Enkhuizen zegt, zegt je Zuiderzeemuseum. Zeg je Zuiderzeemuseum dan zeg je Enkhuizen."

Meer berichten