De kortebaan op de Kerkweg midden in het dorp was een schot in de roos.
De kortebaan op de Kerkweg midden in het dorp was een schot in de roos.

Nominatie Kortebaan Venhuizen

VENHUIZEN - Kortebaanvereniging Venhuizen is genomineerd voor de verkiezing Kortebaan van het jaar 2019. Kortebaandraverijen.nl heeft naast Venhuizen nog vier verenigingen genomineerd voor de verkiezing Kortebaan van het jaar. Deze vier gemeenten zijn De Lier, Purmerend, Santpoort en 't Zand. Vrienden van Kortebaandraverijen.nl kunnen tot woensdag 13 november hun stem op Venhuizen uitbrengen. Dat kan door een mail te sturen naar info@kortebaandraverijen.nl.

Venhuizen is niet meer het lelijke eendje van de klas

Kortebaandraverijen.nl heeft een rapport opgesteld over de genomineerde verenigingen. Over Venhuizen schrijft Kortebaandraverijen.nl het volgende: Het mag nu gerust geschreven worden. Venhuizen was tot vorig jaar, voor de kortebaanliefhebbers die niets met 'Pinkster3' hebben, een beetje ongezellig en vaak koud. Hoe anders was het dit jaar? En wanneer de voortekenen niet bedriegen, zal dit de komende jaren ook zo zijn.

Verademing

Het juryrapport vervolgt met: De kortebaan op de Kerkweg midden in het dorp was een schot in de roos. Wij weten niet waarom dit al niet veel eerder is besloten en wat de organisatie heeft moeten doen om dit voor elkaar te krijgen. Maar het was een verademing ten opzichte van de Westerbuurt. De bewoners langs de baan gingen er meteen in mee, vlaggen werden opgehangen en terrassen, al was het nog bescheiden, werden aangelegd.

Meer prijzengeld

Het rapport besluit met de volgende lovende woorden: Het kan in Venhuizen vanaf nu alleen nog maar verder groeien. Maar het bleef niet alleen bij een andere nieuwe baan. Ook het prijzengeld werd net als vorig jaar opgeschroefd. Venhuizen is niet meer het lelijke eendje van de klas. Venhuizen leeft! De kortebaan gaat er nog veel plezier aan beleven!

Stemmen voor 13 november

De stem van de Vrienden van de Kortebaandraverijen.nl telt voor vijftig procent mee. Daarnaast brengt een jury van SNDR-commissarissen (zeg maar: de keurmeesters), deelnemers, pers en andere insiders hun stem uit, legt Mathieu Hilgersom, woordvoerder Kortebaandraverijen.nl uit. "Op deze manier ontstaat een eerlijk beeld van de kortebaan die er dit jaar het meeste uitspringt. Kortebaandraverijen.nl benadrukt echter dat er geen onderscheid wordt gemaakt tussen goed en slecht."

"Voor de genomineerden is de redactie op zoek naar de perfecte middag. Daarin spelen naast organisatorische kwaliteiten en vernieuwingen ook externe factoren mee zoals het weer, de koers en de sfeer."

Het weer, de koers en de sfeer bepalen wie naar huis gaat met wisseltrofee

Uitreiking wisseltrofee

Het is voor het eerst dat Kortebaandraverijen.nl de winnaar niet bekendmaakt op de algemene vergadering van de Kortebaanbond. Mathieu Hilgersom: "De Kortebaandraverijen.nl wil graag blijven vernieuwen en een alternatieve manier van bekendmaken past daar bij. De uitreiking van de wisseltrofee vindt op een later moment plaats, in overleg met de winnende vereniging of stichting."

Kortenbaandraverijen.nl maakt vrijdag 22 november om 12.00 uur de winnaar bekend.

Meer berichten