Olga Court, HR-adviseur Incotec: Het is een volle, maar leuke week.
Olga Court, HR-adviseur Incotec: Het is een volle, maar leuke week. ((Foto: aangeleverd))

Mindfullnes en klankschalen bij Incotec = DUBBEL IS AL GEPLAATST

ENKHUIZEN - Incotec doet mee aan De week van de werkstress en psychische gezondheid van 11 tot en met 15 november. Medewerkers maken deze week kennis met breinvriendelijk werken, mindfull wandelen en klankschalen.

Wat hebben klankschalen, wandelen en spelletjes te maken met succesvol zaad verbeteren? Zo op het eerste oog misschien niets, maar zaadverbeteraar Incotec ziet dat anders. Olga Court, HR-adviseur: "Welzijn is meer dan lichamelijke gezondheid. Het betekent ook dat we in staat zijn om met stress om te gaan, voldoende rust krijgen en een gevoel van doelgerichtheid en saamhorigheid hebben. Werkplezier voorkomt dat gezonde werkdruk omslaat in ongezonde werkstress."

'Deadline dinsdag'

Elke dag van de week is er wel iets te doen, somt Court op. "Op 'masterplan maandag' praten alle managers en teamleiders met hun teams over werkstress aan de hand van speciaal gemaakte kletspot-kaartjes. Op deadline dinsdag geeft psycholoog Karin Hageman een seminar over breinvriendelijk werken. Op workout woensdag worden medewerkers gevraagd lopend of per fiets naar het werk te komen en kunnen zij hun eigen smoothie 'fietsen' in de kantine. Op digitale detox donderdag is het advies om zoveel mogelijk offline te gaan en kunnen medewerkers zich onthaasten bij een klankschalen sessie van Henneke van Wateringen. Van tafelvoetbal tot mega micado of dammen: op vrolijke vrijdag is er tijd om een spelletje te doen."

Proefles bootcamp

Het is een volle, maar leuke week vat Olga Court samen. "Slagroom op het toetje vormen de mindfull wandelingen onder werktijd op dinsdag en woensdag van Suzanne Strating en de proefles bootcamp van Joris van der Lubbe in het Streekbos op vrijdag."

Meer berichten