Verwarring over datum Lichtjesavond Enkhuizen. Enkhuizen bij kaarslicht vindt toch 21 december plaats!
Verwarring over datum Lichtjesavond Enkhuizen. Enkhuizen bij kaarslicht vindt toch 21 december plaats! (Foto: Rodi Media)

Gedoe datum Lichtjesavond Enkhuizen

ENKHUIZEN - Binnen drie dagen ontvingen bewoners van de binnenstad in Enkhuizen tegengestelde berichten van het organiserend team over de datum van de traditionele lichtjesavond 'Enkhuizen bij kaarslicht ' in december.

Dinsdagochtend 6 november werden bewoners wakker met een briefje op de deurmat met daarop een nieuwe datum voor lichtjesavond: zaterdag 14 oktober. In menig huishouden leidde dat tot verwarring omdat in alle activiteitenkalenders 21 december als datum genoteerd staat.

Problemen

De organisatie wilde het evenement om 'organisatorische problemen' vervroegen omdat het weekend van de 21ste al druk bezet is met activiteiten. In de loop van donderdag 7 november draaide de organisatie van lichtjesavond hun verandering terug. Nog dezelfde avond werden nieuwe briefjes verspreid met de boodschap dat lichtjesavond alsnog 21 december plaatsvindt.

Dringend verzoek

Volgens de tekst van het bericht is de organisatie teruggefloten door de gemeente. 'Vandaag ontvingen wij het dringende verzoek van de gemeente', luidt de beginzin van het meest recente briefje van het 'lichtjesteam'. Daarmee lijkt de verwarring achter de rug: Enkhuizen bij Kaarslicht vindt zoals gepland toch zaterdag 21 december plaats.

Meer berichten