Leesclub De Damescoupé bij het biljart van eetcafé De Bonte Veer.
Leesclub De Damescoupé bij het biljart van eetcafé De Bonte Veer. (Foto: aangeleverd)

Enkhuizer leesclub maakt furore

ENKHUIZEN - Een groepje leesliefhebbers uit Enkhuizen vormt samen leesclub De Damescoupé. Tot zover niets bijzonders. Wel opmerkelijk is dat hun zelfbedachte verdiepingsvragen bij het bespreken van een boek beschikbaar zijn gemaakt voor alle leesclubs in Nederland.

De leesclub komt regelmatig bij elkaar om een boek te bespreken en maken daarvoor gebruik van de leeskringkoffer service van Probiblio, die door de bibliotheek Enkhuizen wordt gebruikt.

Bij toeval

Bij toeval vond de bibliotheek een door De Damescoupé zelfgemaakte kaartenset in een reeds ingeleverd koffertje. Per ongeluk achtergelaten!

De kwaliteit van de zelf gecreëerde kaartjes met vragen viel op bij de medewerkers van de bibliotheek en besloten werd de vragenset beschikbaar te stellen voor alle leesclubs in Nederland, die gebruik maken van de leeskringkoffer service.

Dynamisch

Probiblio is razend enthousiast over de kaartjes en spreekt van een 'dynamische vragenset voor verdieping en verrijking van leeskring-sessies'.

Volgende kaartje!

Een van de vrouwen licht het gebruik van de kaarten toe: "Door de kaarten met vragen krijgen we een snelle en prettige afwisseling tussen het boek en persoonlijke verhalen en is er geen gespreksleider nodig. Gewoon: volgende kaartje!"

1000 stuks

De kaartenset Een Schitterend Gesprek is in een oplage van duizenden stuks gedrukt en vanaf januari 2020 beschikbaar voor leeskringen en leesclubs.

Irene Hemels
Meer berichten