(Foto: Martin Cordes)

NEE tegen geweld tegen vrouwen

REGIO - De gemeenten Drechterland, Enkhuizen en Stede Broec zeggen gezamenlijk NEE tegen geweld tegen vrouwen en sluiten zich
aan bij de internationale campagne Orange the World. Vanaf 25 november kleuren daarom het gemeentehuis in Hoogkarspel; De Drom, De Koepoort en het stadhuis in Enkhuizen en theater Hét Postkantoor en het carillon op het Streekplein in Bovenkarspel oranje.

De kleur oranje staat symbool voor een zonnige toekomst, vrij van geweld tegen vrouwen en meisjes.

Wethouder Yvonne Roos-Bakker steekt maandag om 17.00 uur het licht aan in het gemeentehuis in Hoogkarspel. Wethouder Dorus Luyckx doet dat om 17.30 uur bij De Drom en wethouder Lydia Groot zal om 17.30 uur het licht ontsteken bij Hét Postkantoor.

Een op de drie vrouwen ervaart geweld
Orange the World is de internationale campagne tegen geweld tegen vrouwen en meisjes binnen de Verenigde Naties. Wereldwijd krijgt namelijk één op de drie vrouwen te maken met geweld. In Nederland is dat zelfs 45 procent van de vrouwen en meisjes.

Om daar aandacht voor te vragen hebben de Verenigde Naties 25 november benoemd als dé Internationale Dag tegen Geweld tegen Vrouwen. De Orange the World-campagne gaat op deze dag van start en eindigt op 10 december op Internationale Mensenrechtendag. Deze campagne omhelst hiermee de '16 Days of Action' tegen geweld tegen vrouwen.

Campagne organisatie in Nederland

In Nederland coördineren UN Women Nederland, Zonta International en de Unie van Soroptimistenclubs in Nederland, Suriname en Curacao samen de Orange the World-campagne.

Meer berichten