(Foto: aangeleverd)

Enkhuizer bedrijven denken na over duurzaamheid

ENKHUIZEN - Maandag 25 november komen Enkhuizer bedrijven bij elkaar om te praten over het onderwerp Duurzaamheid. De Ondernemersfederatie Enkhuizen hoopt bedrijven te interesseren gezamenlijk aan de slag te gaan met duurzaamheid.

Om de ondernemers op de Enkhuizer bedrijventerreinen te helpen is er een werkgroep gestart waarin zoveel mogelijk expertise op het gebied van (verplicht) investeren in duurzaamheid wordt gebundeld. Deelnemers zijn Parkmanagement Enkhuizen, Enkhuizen Onderneemt, Gemeente Enkhuizen, Koepel WBG en het Ontwikkelingsbedrijf NHN. Deze werkgroep gaat onderzoeken of investeringen collectief kunnen worden aangepakt.
Collectief duurzaam investeren loont, bij soortgelijke projecten elders in het land werd twintig tot dertig procent bespaard. Voorlopig richt de werkgroep zich op zonnepanelen en LED verlichting. Er wordt gekeken naar het collectief aanpakken van duurzaamheid investeringen, betrouwbare adviseurs en leveranciers, subsidie: hoe en waar? Ook kan er hulp worden gegeven bij een energie scan waardoor inzicht wordt verkregen welke acties het meest voor de hand liggen.

De bijeenkomst vindt plaats van 16.00 tot 18.00 uur plaats bij BC Opleidingen, Voorland 13, Enkhuizen
Tijdstip: 16.00-18.00 uur. Aanmelden via dirk.verbeek@wfmbrons.nl.

Meer berichten