Uitreiking eerste doos door Theo Mulder namens Orion aan de heer Gerry Besseling van drukkerij Venhuis voor zijn grote steun.
Uitreiking eerste doos door Theo Mulder namens Orion aan de heer Gerry Besseling van drukkerij Venhuis voor zijn grote steun. (Foto: aangeleverd)

Educatief bordspel van Orion Sterrenwacht

BOVENKARSPEL - Sinds zaterdag 23 november zijn twee bordspellen te koop bij Volkssterrenwacht Orion. Afgelopen maanden is hard gewerkt aan de ontwikkeling van de bordspellen door vrijwilligers van vereniging Orion. In één doos zitten twee spellen, namelijk Reis naar de Maan en Reis langs de Planeten. Er zijn nog enkele dozen verkrijgbaar. De oplage is uniek: er zijn slechts honderd stuks vervaardigd.

Sterren schitteren voor iedereen

Zaterdag werden de spellen officieel gelanceerd in volkssterrenwacht Orion te Bovenkarspel.

Dozen uitgedeeld

Er werden vijftien dozen uitgedeeld aan leden en niet-leden. Ook hebben leden van vereniging Orion gezorgd dat er twintig dozen geschonken kon worden aan Sterren Schitteren Voor Iedereen (SSVI).

SSVI is een project dat zorgt dat elk kind, waar ook ter wereld, de kans krijgt om de sterrenhemel te ontdekken door een telescoop.

Twee bordspellen

Om die reden zijn de twee bordspellen zowel in het Nederlands als in het Engels ontwikkeld. Zaterdag 16 november heeft vereniging Orion tijdens een bijeenkomst over spectrografie de twintig gesponsorde dozen afgeleverd aan de organisator van dit project Jean Pierre Grootaerd in Oudenbosch.

Telescopen

Maandag 25 november was het project SSVI ook aanwezig bij de Gala van Wetenschap in Amsterdam. Hier staan enkele telescopen opgesteld, maar ook de bordspellen.

Meer berichten