De vijftiende-eeuwse gewelfschilderingen in de Enkhuizer Zuiderkerk.
De vijftiende-eeuwse gewelfschilderingen in de Enkhuizer Zuiderkerk. (Foto: aangeleverd)

Maak kennis met 'De Nachtwacht van Enkhuizen'

ENKHUIZEN - In de Zuiderkerk, Zuiderkerksteeg 1 in Enkhuizen, worden woensdag 11 december om 20.00 uur een lezing en presentaties gehouden rond de mogelijke digitale reconstructie van de gewelfschilderingen in deze kerk.

Twee specialisten 'Onderzoek en Restauratie van Historische Interieurs' hebben in nauwe samenwerking met medewerkers van de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed vervolgonderzoek gedaan naar de oorspronkelijke kleurenrijkdom en de mogelijkheid tot digitale reconstructie van de vijftiende-eeuwse gewelfschilderingen in de Enkhuizer Zuiderkerk. Deze avond presenteren zij de resultaten van dat onderzoek. Zij tonen ook de resultaten van de reconstructie van twee panelen. De presentatie wordt voorafgegaan door een lezing door prof. dr. A.A. den Hollander, hoogleraar aan de Vrije Universiteit in Amsterdam over 'Religieus erfgoed – kansen en bedreigingen'.

De Zuiderkerk spant zich in om de omvang en kwaliteit van dit middeleeuwse schilderwerk (in omvang ongeveer 1300 vierkante meter) zichtbaar te maken voor een breed publiek. Er wordt verteld hoe de kunstcommissie van de Protestantse Gemeente in Enkhuizen in samenwerking met de Stichting Vrienden van de Zuiderkerk de vervolgstappen ziet van dit ambitieuze, steeds unieker wordende project.

De toegang deze avond is gratis.

Meer berichten