(Foto: Letty Chapel)

Kookcafé CookAUT timmert aan de weg

ENKHUIZEN - De keuken van Westerhof aan de Westerstraat in Enkhuizen is al enige tijd iedere zaterdagmiddag een club kinderen rijker. Dan bereiden kinderen met de diagnose autisme of AD(H)D onder professionele begeleiding iets lekkers.

De groep bestaat uit maximaal twaalf kinderen en de begeleiding is één op drie kinderen. De leeftijd varieert van acht tot achttien jaar. Rob de Vries, begeleider bij CookAUT! en eigenaar van Autstekend in Alkmaar vertelt: "Wanneer u uw kind aanmeldt, vindt er eerst een intake plaats. Er worden doelen opgesteld waaraan gewerkt zal gaan worden. Tijdens het bereiden en klaarmaken van de recepten wordt aan deze doelen gewerkt. Op een manier waarbij het kind het zelf (haast) niet door heeft dat er echt aan doelen wordt gewerkt. Het gaat ten slotte ook om plezier maken!"

Vanwege het gestructureerde karakter blijken koken en bakken heel geschikt te zijn voor deze doelgroep.

Over de locatie in Westerhof is goed nagedacht. "Hoe fijn is het als je als oudere in Westerhof woont, je zo af en toe kunt kijken naar een groep kinderen die druk bezig is met hun kook- en/of bakkunsten. En... het gemaakte lekkers samen kunt opeten!"

Kookcafé CookAUT! is een samenwerking tussen Autstekend, BuroFlo en Wilgaerden. Kinderen die er gebruik van willen maken, hebben een verwijzing van de gemeente nodig. Alle zeven Westfriese gemeenten ondersteunen dit initiatief.

Meer weten of aanmelden bij de consulenten Zorg en Welzijn via 0229 576868 of info@buroflo.nl.

Meer berichten