(Foto: Pexels.com)

Online zelfhulp bij milde psychische klachten

REGIO - In samenwerking met een aantal gemeenten in de regio biedt GGZ Noord-Holland-Noord online zelfhulpmodules voor mensen met milde psychische problemen aan.

De modules bieden inzicht en tips bij veelvoorkomende klachten als piekeren, (werk)stress, somberheid en slecht slapen. De zelfhulpmodules zijn kosteloos via de website van GGZ Noord-Holland-Noord toegankelijk: ggz-nhn.nl/zelfhulp.

Kosteloos

De volgende zelfhulpmodules zijn onder meer beschikbaar: Beter slapen (inhoud: in eigen tempo aan de slag voor een betere nachtrust); Betrokken omgeving (in deze module doe je kennis en vaardigheden op om overbelasting te voorkomen in de omgang met een naaste met psychiatrische problemen); Blij alcoholvrij; Fluitend naar je werk (inhoud: beter ontspannen na een werkdag) en Je probleem in kaart brengen (inhoud: helder krijgen wat er speelt).

Meer ontspannen in het leven

Er zijn ook modules over meer ontspannen in je leven staan (deze module heet Minder piekeren), meer aandacht krijgen voor het hier en nu (dit is de module Mindfulness) en spanning loslaten in korte oefeningen (de module Oefenen met ontspannen).

De keuze in zelfhulpmodules is heel groot. De volgende drie zelfhulpmodules zijn ook verkrijgbaar: Pak je somberheid aan (inhoud: wat kun je doen om je minder somber te voelen); Zelfbeeld (inhoud: zet je eerste stappen naar een meer positief zelfbeeld) en Dankbaarheid (inhoud: meer focussen op de positieve kanten van het leven).

Goede resultaten met internetbehandeling

Uit onderzoek blijkt dat internetbehandeling goed kan werken, mede omdat mensen zelf aan de slag gaan met hun problemen. GGZ Noord-Holland-Noord biedt internetbehandeling dan ook standaard binnen de behandelingen aan. Om meer mensen van deze methode te laten profiteren, heeft de organisatie voor geestelijke gezondheidszorg - samen met een aantal gemeenten - de zelfhulpmodules voor iedereen beschikbaar gesteld.

Meer berichten