Herontwikkeling Enkhuizerzand lijkt verder weg dan ooit

ENKHUIZEN - Provincie Noord-Holland blokkeerde woensdag 4 december met een reactieve aanwijzing de bouw van een recreatief vakantiepark op de huidige plek van de camping aan het IJsselmeer.

De provincie kondigde twee weken geleden al aan met een aanwijzing te komen omdat 'de zichtlijnen vanaf het water naar de stand en andersom' met vakantiewoningen teveel belemmerd worden. De provincie vindt dat 'de beleving en openheid van het buitendijkse gebied' te veel geweld wordt aangedaan met 200 vakantiewoningen.

Met deze provinciale aanwijzing lijkt de herontwikkeling van recreatieoord Enkhuizerzand onzeker. Tegen het vakantiepark - op die plek en in deze grootte - bestaat al breed verzet. Desondanks werd het beoogde vakantiepark samen met de verdere ontwikkeling van het Enkhuizerzand, zoals een nieuw strand en verplaatsing van camping en zeilschool, eind oktober unaniem door de gemeenteraad omarmd.

De gemeente wacht op de officiële brief van Provincie Noord-Holland en wil na ontvangst hiervan eerst kennisnemen van de complete inhoud ervan alvorens met een reactie te komen. "De openbare besluitenlijst van de Provincie is slechts een samenvatting. Afhankelijk van deze inhoud zullen wij hierop een gepaste (re)actie voorbereiden", zegt de gemeentelijke woordvoerder.

Meer berichten