Stofberg jachtbouw blijft Hofleverancier

ENKHUIZEN - Stofberg Scheeps- en Jachtwerf in Enkhuizen mag voor de komende 25 jaar het predicaat Hofleverancier blijven dragen. Maandag 9 december werd het predicaat door middel van een officiële ondertekening op het stadhuis in Enkhuizen verlengd.

Stofberg Scheeps- en Jachtwerf is in 1793 opgericht en begon als klein bedrijfje voor platbodems in Mijdrecht. In 1994, 25 jaar geleden, verwierf de scheepswerf het predicaat Hofleverancier. Mede-eigenaar Pim Stofberg: "Wij zijn al de achtste generatie. Dit predicaat word je vergund en is een hele eer."

Zijne majesteit

De formele toekenning van het predicaat Hofleverancier luidt als volgt: Zijne majesteit de Koning heeft besloten het recht tot het voeren van het Koninklijk Wapen met de toevoeging 'Bij Koninklijke Beschikking Hofleverancier' aan Stofberg en Zn. B.V. voor 25 jaar te verlenen en verlengen tot 15 juli 2044.

De jeugd

Inmiddels is de scheepswerf vermaard om het bouwen en restaureren van traditionele rond- en platbodemjachten. Eerder dit jaar ontving Jachtwerf Stofberg de gedeelde eerste OOM Award; een onderscheiding voor meest actieve (metaal)leerbedrijf in de regio. Pim Stofberg: "Vroeger stroomden wij in als zestienjarige en werd je opgeleid door oudere werknemers om je heen. Dat is iets heel vanzelfsprekends. We doen er alles aan om de jeugd te enthousiasmeren en onze vakmanschap, enthousiasme en kennis over te dragen. Opleiden is essentieel. Als we niets doen, sterven we uit."

Meer berichten