Licht in Enkhuizen.
Licht in Enkhuizen. (Foto: Henk Visser)

Etalagewedstrijd Enkhuizen: stem en win

ENKHUIZEN - Voor de tweede keer organiseert het Zuiderzeemuseum in samenwerking met de Enkhuizer Winkeliersvereniging de etalagewedstrijd Licht in Enkhuizen.

De deelnemende winkeliers strijden om de prijs voor de mooist verlichte etalage van de stad. Bezoekers van de stad kunnen vanaf zaterdag 7 december tot en met woensdag 18 december stemmen op hun favoriet en maken daarmee kans op één van de vele prijzen die ter beschikking zijn gesteld door de winkeliers.

Licht in Enkhuizen

Voor de etalagewedstrijd Licht in Enkhuizen versieren de deelnemende winkeliers hun etalage met licht, geïnspireerd door het evenement Zuiderzeelicht van het Zuiderzeemuseum. Bezoekers aan de stad stemmen vervolgens op de mooist verlichte etalage door deze te fotograferen en te delen op Facebook of Instagram met de hashtag #lichtinenkhuizen. Of zij vullen een stemformulier in bij de deelnemende winkels.
Onder de stemmers worden naast een VIP-arrangement Zuiderzeelicht ook door winkeliers beschikbaar gestelde prijzen verloot. De uitslag wordt donderdag 19 december bekendgemaakt. De etalages zijn te bewonderen tot en met zaterdag 5 januari 2019. Naast de stemmen van het publiek buigt ook een jury zich over de verlichte etalages.

Ondernemers

Het Coffy Huys, Tierlantijn Wonen, De Wit Beeld Geluid Witgoed & Muziek, Jellie's Fashion Enkhuizen, Bloem en Plant, Winkel Bakkerij Rood, Beauty Salon Divera, Bewust winkelen, De Sprong mode, Fifth Avenue Fashion, La Vie en Rose, Slijterij de Dijk, de Graaff van Enckhuysen, Lingerie Marijke, Oogwereld van der Klei, Zusje van Tierlantijn, De vergulde Vijzel, Linda Mode-Accessoires nemen deel aan de etalagewedstrijd. Ze zijn herkenbaar aan de poster Licht in Enkhuizen in hun etalage.

Sfeervol

De wedstrijd wordt georganiseerd in de decembermaand waarin Enkhuizen bol staat van de sfeervolle evenementen. Naast de etalagewedstrijd is er de winteropenstelling van Sprookjeswonderland, 20 december de kerstmarkt in de Westerstraat, zaterdag 21 december Enkhuizen bij Kaarslicht en van 21 december tot en met 5 januari organiseert het Zuiderzeemuseum het evenement Zuiderzeelicht.

Meer berichten