Leerlingen van RSG hielpen mee in Pietendorp.
Leerlingen van RSG hielpen mee in Pietendorp. (Madelon Dielen Fotografie & Fotoreizen)

Pietendorp 2019 trekt meer bezoekers

ENKHUIZEN - Het Pietendorp in Enkhuizen trok dit jaar ruim 18.000 bezoekers. Dat is een groei van bijna tien procent ten opzichte van 2018.

De weergoden waren deze veertiende editie gunstig gezind. Het Zuiderzeemuseum blikt terug op een fantastisch Pietendorp, waarbij duidelijk werd, dat het evenement sinds een aantal jaren weer in rustiger vaarwater is gekomen. "Het is een kinderfeest waaraan iedereen plezier kan beleven. Meer dan 150 Pieten stonden klaar om samen met de kinderen te spelen, feesten en de verjaardag van Sinterklaas voor te bereiden. Hoe geweldig is dat," zegt Stephan Warnik, algemeen directeur Zuiderzeemuseum.

Glutenvrije pepernoten

Nieuw dit jaar was onder andere de Pieten Ziekenboeg, waar alle zieke en gewonden Pieten werden behandeld. Speciaal voor de kinderen met glutenintolerantie zijn er dit jaar door de Glutenvrije Piet zakjes met kruidnoten uitgedeeld. Deze pepernoten werden aangeboden in samenwerking met de Nederlandse Coeliakie Vereniging. Verder konden kinderen een bezoekje brengen aan de pepernotenbakkerij, de stal van Ozosnel en de pietenpakkenwasserij. Op het speciale oefendak konden alle kleine Hulppieten een pietentraining volgen. Samenwerkingsverband.

Leerlingen RSG

Sinds 2017 is er voor Pietendorp een nauwe samenwerking tussen het Zuiderzeemuseum, de RSG Enkhuizen en de Westfriese Event Academy. Ook in 2019 liep een groep leerlingen van de RSG Enkhuizen hun maatschappelijke stage voorafgaand en tijdens Pietendorp. Zij werden door de Westfriese Event Academy in samenwerking met het Zuiderzeemuseum getraind, gecoacht en begeleid voor de diverse Pietenrollen. Zij kregen zelfs de mogelijkheid om een eigen Pietenrol te bedenken. Dit jaar was dat de Fietsreparatie Piet, waarbij leerlingen in de rol van Piet hielpen om banden te plakken, fietsen te maken en pepernoten uit de band haalden.

Meer berichten