De prachtige natuur van het Streekbos.
De prachtige natuur van het Streekbos. ((Foto: Astrid Bijster))

Winterwandelen tegen de kerststress

BOVENKARSPEL - Zo mooi als de kersttijd is, zo stressvol is ie ook. Voor wie er kort voor de feestdagen even wil ontspannen en even een frisse neus wil halen in de natuur, heeft IVN West-Friesland dé oplossing: een winterwandeling zondagmiddag 22 december.

Het is bewezen dat twee uur per week doorbrengen in de natuur gezond is. Mensen die dit doen voelen zich creatiever, fitter en vrolijker en geven hun leven een hoger cijfer. Juist in de donkere wintermaanden is het belangrijk om naar buiten te blijven gaan. Veel mensen doen dit niet. In Schotland wordt twee uur natuur per week zelfs al voorgeschreven door artsen, aldus IVN.

Onder leiding van gids Astrid Bijster organiseert IVN zondag 22 december om 14.00 uur een stevige winterwandeling. De tocht voert door het Streekbos, met onderweg zo nu en dan aandacht voor wat er allemaal aan planten en dieren leeft. Voorop staat het wandelen en het genieten van het buiten zijn in het bos. Ideaal om even te ontspannen en om even de kerststress te ontvluchten. De wandeling begint bij het Streekbos Paviljoen en deelname kost twee euro per persoon. Streekbospaviljoen, Veiligweg 21 in Bovenkarspel.

Meer berichten