Passie bij de vijfjarige minipupillen van Spirit'30 uit Hoogkarspel.
Passie bij de vijfjarige minipupillen van Spirit'30 uit Hoogkarspel. ((Foto: Fred Homan))

Fotografen kieken Hoogkarspel 700

HOOGKARSPEL - Vier amateurfotografen uit Hoogkarspel sluiten het Hoogkarspel 700 jaar af met een foto-expositie. Vrijdag 13 december opent burgemeester Pijl om 10.30 uur de expositie in de katholieke kerk.

Stuk voor stuk zijn ze gek van fotografie: Gerard Eilander, Peter Waterman, Gerrit Slagter en Fred Homan. "Het is een uit de hand gelopen hobby", vertelt Fred Homan. Hij maakt al meer dan vijftien jaar samen met Gerard Eilander foto's van verenigingen en sportclubs in Hoogkarspel. Met ongelooflijk veel plezier. Fred: "Het is zo dankbaar werk. Iedereen vindt het leuk om op de foto te staan. We doen ook veel contacten op, van dichtbij zie je hoe hard vrijwilligers werken om het verenigingsleven te laten voortbestaan."

Hoogkarspel 700 heeft de gemeenschap veel gebracht, vertelt Fred Homan. "Tijdens alle evenementen is zoveel saamhorigheid ontstaan. Er zijn vriendschapsbanden opgebouwd."

In het kader van Hoogkarspel 700 hebben het afgelopen jaar veel evenementen plaatsgevonden. Dat heeft de gemeenschap veel gebracht, vertelt Fred Homan. "Tijdens alle evenementen is zoveel saamhorigheid ontstaan. Er zijn vriendschapsbanden opgebouwd."

De foto-expositie vormt de afsluiting van dit feestelijke jaar. Op de foto's zijn ook evenementen van het afgelopen jaar te zien, vertelt Fred. "Van Woodstock op de IJsbaan tot de pubquiz, maar ook andere plaatjes uit Hoogkarspel tot reisfoto's van onszelf. Het is heel divers, we hebben ieder onze specialisme."

De foto's van deze amateurfotografen die de afgelopen zeven maanden op sommige plekken in Hoogkarspel al zijn tentoongesteld, komen nog één keer samen in een grote, afsluitende expositie. Vanuit de basisscholen komen 120 leerlingen meedoen aan een quiz over de tentoongestelde foto's.

Op 13, 14 en 15 december staan de deuren van de kerk open en is iedereen welkom om het werk te bewonderen. Vrij entree.

Meer berichten