Antoon Vreeker van Vreeker BV en Karel Schoenaker en Piet Copier van het Recreatieschap zijn blij met de afvalcontainers in Het Streekbos.
Antoon Vreeker van Vreeker BV en Karel Schoenaker en Piet Copier van het Recreatieschap zijn blij met de afvalcontainers in Het Streekbos. (Foto: aangeleverd)

Ondergrondse vuilcontainers in Het Streekbos

BOVENKARSPEL - Het Recreatieschap Westfriesland gaat met ondergrondse afvalcontainers het zwerfvuil en afval tegen in Het Streekbos.

Het Recreatieschap Westfriesland haalt jaarlijks vele duizenden kilo's vuil en zwerfafval van de terreinen. Vooral in de zomerperiode rijdt het Recreatieschap dagelijks een ronde om de afvalbakken te legen. Dit kan efficiënter: flinke ondergrondse afvalcontainers in het Streekbos, op de Leijen (Hensbroek) en Vooroever Vlietsingel (Medemblik) moeten het aantal vuilrondes en ritjes over de terreinen aanzienlijk verminderen.

Mooi blauw is niet lelijk

Het opvallende blauwe uiterlijk van het bovengrondse deel springt in het oog waardoor het zoeken naar een vuilbak niet nodig is. Het Recreatieschap: "Door de grote capaciteit zijn volle vuilbakken verleden tijd. Daarnaast zijn de ondergrondse containers onbereikbaar voor ongedierte als ratten en muizen, zijn ze minder vandalismegevoelig en kunnen ze niet in de brand vliegen. Ook het gebruik van plastic zakken zal aanzienlijk verminderen. Door deze efficiëntieslag kan het Recreatieschap meer tijd steken in andere beheertaken en draagt het bij aan het milieu en de gezondheid."

Druk bezocht

Vreeker BV plaatste de vuilcontainers de afgelopen maanden op de drie drukst bezochte terreinen van het Recreatieschap en zal de lediging met speciale apparatuur uitvoeren. Als deze manier van vuil inzamelen een succes is, zullen deze bakken ook op andere terreinen verschijnen. Zoals de Vooroever Koopmanspolder bij Andijk, waar wordt gewerkt aan een herinrichting van het terrein.

Meer berichten