Het verhaal van de scheepskapitein van Enkhuizen verteld door Frank Lammers.
Het verhaal van de scheepskapitein van Enkhuizen verteld door Frank Lammers. (Foto: Mordolff)

Wegens succes extra dag Zuiderzeelicht

De verkoop van het winterevenement Zuiderzeelicht in het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen is daverend van start gegaan. Vrijdag 20 december zijn er extra avondwandelingen toegevoegd.

In de aanloop naar het evenement zijn inmiddels meer dan twee keer zo veel kaarten verkocht ten opzichte van vorig jaar. Om die reden heeft het museum besloten een extra dag, vrijdag 20 december, toe te voegen aan de programmering.

Avondwandeling in het buitenmuseum zeer populair

Directeur Stephan Warnik is blij met deze ontwikkeling: "Het is fantastisch dat het publiek de bijzondere manier waarop wij de Zuiderzeelegendes presenteren zo weet te waarderen. We zien dat de verkoop van de vroege tijdslots hard gaat, met name door gezinnen met kinderen."

Zuiderzeelicht

Na het grote succes van voorgaande jaren vindt deze winter de derde editie van Zuiderzeelicht plaats. Het spannende volksverhaal De Scheepskapitein van Enkhuizen is speciaal voor het Zuiderzeemuseum bewerkt door scenarioschrijver Barbara Jurgens en wordt door niemand minder dan acteur en regisseur Frank Lammers verteld. Met de Halve Maen - het 17e eeuwse replica schip - als decorstuk komt deze eeuwenoude Zuiderzeelegende via Zuiderzeelicht tot leven via licht, beeld en geluid.
Het evenement is te bezoeken van vrijdag 20 december 2019 t/m zondag 5 januari 2020 tussen 17.00 en 21.00 uur, met uitzondering van 24, 25 en 31 december. De route duurt circa zestig minuten. Het evenement is alleen toegankelijk voor bezoekers met een online ticket met persoonlijke starttijd tussen 17.00 en 21.00 uur. Reserveren kan via de website, ook met een Museumkaart of BankGiro Loterij VIP-kaart.

Meer berichten